David Gaudu zegeviert in slotrit Ronde van Luxemburg, Joao Almeida grijpt eindzege

zaterdag 18 september 2021 om 15:06
David Gaudu zegeviert in slotrit Ronde van Luxemburg, Joao Almeida grijpt eindzege

foto: Cor Vos

De Fransman David Gaudu heeft de slotrit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De renner van Groupama-FDJ had aan een aanval in de slotmeters genoeg om Joao Almeida, Pierre Latour en Marc Hirschi van zich af te houden. Almeida trok de eindzege naar zich toe.

De Ronde van Luxemburg eindigde zaterdag met weer een heuvelachtige etappe. In de hoofdstad kregen de overgebleven renners na veel hoogtemeters in de openingsfase nog eens drie lokale omlopen van elf kilometer voorgeschoteld, met daarin twee pittige kuitenbijters.

Joao Almeida zou zijn leiderstrui niet meer kwijtraken. Na winst in de openingsrit en twee tweede plaatsen in rit twee en rit vier was zijn voorsprong op naaste concurrent Marc Hirschi onoverbrugbaar, namelijk 43 seconden.

Vlucht met Vergaerde, Reichenbach valt aan in laatste tien kilometer
Een vlucht met Ben King, Otto Vergaerde, Morten Hulgaard en Kenny Molly bleek ongevaarlijk te zijn voor het klassement. Al vroeg in de 184 kilometer lange etappe reden zij een voorsprong van enkele minuten bij elkaar. Toen de mannen in het peloton echter begonnen te rijden, zat hun poging er snel op.

In de laatste kilometers was het Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ) die probeerde een sprint te voorkomen en ten aanval trok. De Zwitser hield het enkele kilometers vol, maar op vijf kilometer van de finish werd zijn aanval geneutraliseerd.

Gaudu en Almeida winnaars van de dag
In de laatste oplopende stroken noteerden we nog pogingen van Nairo Quintana, Oier Lazkano en Benoit Cosnefroy, maar zij zouden er niet in slagen om de rit te winnen. De timing van Gaudu even later was een stuk beter: hij zou in Luxemburg-Stad de zege naar zich toetrekken, voor eindwinnaar Almeida, Latour en Hirschi.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.