David van der Poel: “Crossen zonder Mathieu en Wout is niet per se leuker”
foto: Sportfoto.nl
vrijdag 26 januari 2018 om 18:00

David van der Poel: “Crossen zonder Mathieu en Wout is niet per se leuker”

Mathieu van der Poel is de absolute zegekoning van deze crosswinter. De kruimels die hij overlaat, vallen vaak ten prooi aan Wout van Aert. Voor de andere veldrijders is het hongerlijden, maar dat is niet per definitie erg. Tenminste, als het aan Corendon-Circus-crosser David van der Poel ligt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat de crossen er zonder Mathieu en Wout heel anders uit zien”, vertelt de oudere broer van Mathieu aan WielerFlits. “Je krijgt een andere manier van koersen, meer spanning ook. […] Maar ik denk niet dat het voor ons leuker is dan de wedstrijden waarin zij wel actief zijn. Uit mijn vierde plek in Zonhoven of mijn vijfde plaats in Koksijde, kan ik eigenlijk net zo veel voldoening halen en even veel van genieten als mijn overwinning in de Zilvermeercross in Mol.”


Zaterdag lees je in het Weekendinterview met David van der Poel alles over zijn groei als crosser, zijn geheime recept voor de huidige veldritwinter en de nieuwe status van de cross.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2018 18:15
Heeft hij inderdaad al eerder gezegd. Maar winnen is winnen.
27 januari 2018 20:11
Laten we ook de overwinningen van Corné van Kessel niet vergeten. Ook hij was een paar keer erg sterk toen Matthieu en Wout er niet waren ! In een iets sterker veld dan de zeges van David !
27 januari 2018 21:33
Shit, glad vergeten !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.