David van der Poel: “Ga vol voor podium”
foto: Rudie Ottens
zondag 10 januari 2016 om 09:15

David van der Poel: “Ga vol voor podium”

David van der Poel zet, ondanks zijn teleurstellende seizoen tot op heden, alles op alles voor een topdrienotering op het NK Veldrijden. “Ik ga vol voor het podium, maar daar komen meer renners voor in aanmerking”, vertelt hij aan WielerFlits.

Verraderlijk parcours
Van der Poel was zaterdagavond nog niet op de omloop in Hellendoorn geweest, maar liet zich influisteren dat het er verraderlijk is. “Ik heb een filmpje en al enkele foto’s gezien. Het zag er mooi en vooral lastig uit. Mathieu is vandaag (zaterdag, red.) gaan verkennen en zei dat het een heel zwaar rondje is. De drie stukken in de kuil volgen elkaar snel op en de tussenstukken zijn lastiger dan het lijkt.”

Trainingsstage
Ondanks het zware parcours hoopt David klaar te zijn voor de nationale titelstrijd. “Ik heb de afgelopen dagen flink getraind in Spanje met het oog op de komende Wereldbekers en vooral het WK. Ik voel me goed hersteld en ga voluit voor het podium. Normaal steken Mathieu en Lars (Van der Haar, red.) boven de rest uit. Daarachter zijn er meerdere kanshebbers op het podium.” De twee en een half jaar oudere broer van wereldkampioen Mathieu werd vorig jaar tweede.

Teleurstellend seizoen
Tot op heden is het echter geen rozengeur en maneschijn voor de crosser van BKCP-Corendon, die een lastige winter doormaakt. “Ik heb een paar keer pech gehad, maar dat is niet echt de oorzaak van m’n slechte seizoen tot nu toe. Het liep niet vaak zoals ik wilde in de wedstrijden, zonder dat ik echt een oorzaak wist. De laatste weken voel ik wel verbetering en met de goede trainingsweek voel ik me wel klaar om er een mooi einde van te maken.”

‘Start is belangrijk’
Maar eerst volgt het NK, een wedstrijd die voor de oudste Van der Poel vaak een opmaat is naar een sterk slotseizoen. Wat er in Hellendoorn allemaal mogelijk is, laat hij in het midden. “Goed starten is sowieso altijd belangrijk, dat ik alvast geen energie hoef te verspelen om terug te komen. En dan zal het gevoel van de dag bepalen hoe ik m’n koers ga indelen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 januari 2016 11:48
Wel top 3 willen eindigen maar een dag van te voren nog niet eens het parcours verkend hebben.
10 januari 2016 11:59
ik vin het gewoon schandalig dat net als in alle anderen landen waar wel het kampioenschap veldrijden rechtstreeks wordt uitgezonden
en in Nederland niet . zo zie je maar weer dat ze nog veel kunnen leren van Belgie
10 januari 2016 12:04
lokale zender zend het toch uit als ik het goed begreep
10 januari 2016 12:07
ik dacht dat RTV Drenthe het zou uitzenden, maar het ziet er toch uit van niet. net op de site van de zender geweest, en kan er niks over vinden. ze zenden de hele middag het mij onbekende programma 'loos' uit.
edit; ik vergis me, RTV Oost zou het gaan uitzenden. nog eens kijken dan.
editedit; ook op de site van RTV oost kan ik niks vinden. dan maar schaatsen of het BK kijken.
10 januari 2016 13:11
Onbegrijpelijk dat dit bij jullie niet op tv komt.Mijn top-3:
1. Mathieu Van der Poel 2. Lars van der haar 3. Corné Van Kessel

Om te reageren moet je ingelogd zijn.