David van der Poel maakt in Ronde van Polen zijn WorldTour-debuut
foto: Cor Vos
vrijdag 29 juli 2022 om 12:44

David van der Poel maakt in Ronde van Polen zijn WorldTour-debuut

David van der Poel staat voor een mijlpaal in zijn carrière. De 30-jarige zoon van oud-wielrenner Adrie van der Poel maakt in de Ronde van Polen (30 juli-5 augustus) namelijk voor het eerst zijn opwachting in een wedstrijd in de WorldTour.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel maakt sinds 2019 deel uit van de profploeg van Corendon-Circus, die in de loop der jaren is ontwikkeld tot Alpecin-Deceuninck. In al die jaren reed David meerdere professionele koersen op UCI .1 en .Pro-niveau (wat vroeger nog .HC was), maar in de WorldTour kwam hij nog nooit in actie.

Dit seizoen reed de oudere broer van Mathieu nog geen wegwedstrijden op UCI-niveau. Afgelopen veldritwinter sprak hij bij ons al over zijn rugblessure. “Ik moet met ermee leren leven”, aldus Van der Poel, die deze maand wel weer enkele kermiskoersen in België en criteriums in Nederland en Vlaanderen reed. Zo werd hij woensdag nog zesde in de Acht van Chaam.

In de Ronde van Polen zal Van der Poel dus voor het eerst uitkomen in de WorldTour. Hij is niet de enige Nederlander in de selectie van Alpecin-Deceuninck, want ook Sjoerd Bax is opgesteld. De sprinter van dienst is Jakub Mareczko, terwijl ook Giroritwinnaar Stefano Oldani van de partij is. Tobias Bayer, Senne Leysen en Fabio Van den Bossche maken de ploeg compleet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.