David van der Poel net als vorig jaar de beste in Zwitserse Illnau
foto: PhotoPress.be (archief)
zondag 23 september 2018 om 16:45

David van der Poel net als vorig jaar de beste in Zwitserse Illnau

David van der Poel heeft in het Zwitserse Illnau de Radcross, een veldrit van cat.2 op de UCI-kalender, gewonnen. Van der Poel haalde het met bijna een minuut voorsprong op de Belgen Diether Vanthourenhout en Thomas Joseph. Bij de dames ging de zege naar de Belgische Laura Verdonschot.

De oudste van de Van der Poel-broers maakte van meet af aan deel uit van de kopgroep, met onder meer de Belgische Marlux-ploegmaats Vanthourenhout en Joseph, Lander Loock en de Zwitsers Marcel Wildhaber, Johan Jacobs en Severin Sägesser.

De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, tot in de achtste van elf rondjes Van der Poel een kloof kon slaan. De in België wonende Nederlander werd in de slotfase niet meer bedreigd. Integendeel, hij kon zijn voorsprong steeds verder uitbouwen om uiteindelijk met 55 seconden voorsprong op Dieter Vanthourenhout te finishen. Een week geleden triomfeerde de Corendon-Circusprof ook al in het Zwitserse Baden.

Thomas Joseph werd derde. De verrassende Sägesser en de jonge Belg Lander Loockx maakten de top vijf vol. Tweede Nederlander was Gosse van der Meer op plaats zes.

Verdonschot beste dame
Bij de dames mocht de Belgische Laura Verdonschot met de bloemen terug naar huis. Zij maakte er een lange solo van. Het Nederlandse talent Shirin van Anrooij (onthoud de naam) werd als youngster – zij is nog juniore – fraai zevende.

Radcross Illnau 2018-2019
Uitslag mannen: flag-ch Illnau (C2)
1. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Diether Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 54s
3. flag-be Thomas Joseph (Marlux-Bingoal) op 1m00s
4. flag-ch Severin Sägesser (Focus E.Floccari) op 1m00s
5. flag-be Lander Loockx (Kempense CXV) op 1m01s

6. flag-nl Gosse van der Meer (Bombtrack Bicycles p/b Hunt) op 1m02s

Volledige uitslag

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 september 2018 17:05
En dat is TWEE en er volgen er nog meer.
23 september 2018 17:37
Hij komt steeds dichterbij het doel, waarvoor hij die crossen rijdt,het verbeteren van zijn UCI Ranking, waardoor hij een betere plaats op de startgrid krijgt.
    23 september 2018 17:42
    In dit geval is deze zege vooral belangrijk om niet te zakken daar hij de punten van zijn zege van vorig jaar nu terug kwijtspeelt. uiteindelijk is dit een nul operatie in uci-klassement, maar wel een fikse opsteker voor wat nog komen gaat
23 september 2018 18:17
Wietse Bosmans slechts 17e in dit veld. Mechanische pech of weer last van ziekte ?
23 september 2018 18:31
Wow, wat een voorsprong; heeft ie een stap gemaakt (vooruit)?
    23 september 2018 18:42
    David staat 11e in de uci ranking, voor de rest doen er nauwelijks mee die in de top 100 staan. Voor zo'n kleine sport met zo'n enge top is dat een gigantisch verschil in kwaliteit. Lijkt me dan ook een logisch verschil.
24 september 2018 07:51
Het multitalent Shirin van Anrooij is pas 16 en wordt begeleid door Marc Herremans.
https://www.pzc.nl/zeeuwse-sport/shirin-van-anrooij-hoeft-over-twee-jaar-pas-een-keuze-te-maken~a63b2572/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.