Davide Ballerini wint goud in wegrit Europese Spelen
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2019 om 15:14

Davide Ballerini wint goud in wegrit Europese Spelen

Davide Ballerini heeft de titel gepakt in de wegwedstrijd tijdens de Europese Spelen. Op de laatste kasseiklim viel de Italiaan aan en daarmee besliste hij de wedstrijd. Alo Jakin uit Estland won de sprint om de tweede plaats, Oostenrijker Daniel Auer werd derde.

Na de titelstrijd bij de vrouwen was het vandaag de beurt aan de mannen op het relatief vlakke parcours in het Wit-Russische Minsk. De wedstrijd werd geanimeerd door vroege vluchters Jan Andrej Cully, Jan Petelin en Branislau Samoilau. De drie koplopers pakten meer dan vijf minuten op het peloton, maar dat was niet voldoende om de andere landen te verrassen.

In de voorlaatste ronde reed een groep van zeven renners weg en pakte twintig seconden. De groep hield stand, ook al hadden de aanvallers slechts twaalf seconden over bij het ingaan van de slotronde. In de laatste kilometers zag Davide Ballerini zijn kans en reed weg uit de kopgroep. De renner van Astana werd nooit meer teruggepakt en bezorgde zo zijn land Italië de gouden plak.

Op de erelijst volgt Ballerini Luis León Sánchez op, die vier jaar geleden de beste was.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.