Davide Ballerini verdedigt titel niet in Omloop: “Bewuste keuze”

dinsdag 22 februari 2022 om 18:57
Davide Ballerini verdedigt titel niet in Omloop: “Bewuste keuze”

foto: Cor Vos

Davide Ballerini is zaterdag een opvallende afwezige in Omloop Het Nieuwsblad. De Italiaan is er in de klassieker niet bij om zijn titel van het voorbije jaar te verdedigen. Volgens zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl is dat een ‘bewuste keuze die al maanden geleden is gemaakt’.

Ballerini schoot vorig seizoen uit de startblokken door de eerste twee etappes van de Tour de La Provence en de Omloop te winnen. Het bleken achteraf zijn enige successen van 2021. “Davide zat daar al compleet op zijn voorjaarspiek na een Ronde van de Provence waarin hij twee etappes won”, vertelt ploegleider Wilfried Peeters in gesprek met Het Nieuwsblad. “Daarna stelden we vast dat het alleen maar bergaf ging en dat hij op het tandvlees het einde van de campagne van de Vlaamse kasseiklassiekers in april haalde.

Om die reden laat de Italiaanse renner Omloop Het Nieuwsblad deze keer links liggen. “Het is op Davides uitdrukkelijke vraag dat hij er niet bij is. We hebben dat dan samen bekeken met het team. Al tijdens de decemberstage vroeg hij of hij deze keer de Belgische opener kon overslaan”, zegt Peeters verder. “Het is de bedoeling dat hij nu wel zijn eerste piek in april haalt. Tot en met Parijs-Roubaix, die later ligt dan andere jaren. Waardoor je dus conditioneel een week langer moet overbruggen.”

Tirreno-Adriatico
Ballerini trapte zijn seizoen begin februari af met de Saudi Tour, waarin hij onder andere een keer derde werd. Enkele dagen na afloop van die ronde was hij positief getest op het coronavirus en moest hij de Tour de La Provence aan zich voorbij laten gaan. Ondertussen heeft hij zijn training hervat en is hij zich op de vulkaan El Teide op Tenerife zich aan het voorbereiden op het vervolg van het seizoen. Normaal gesproken wordt Tirreno-Adriatico (7-13 maart) zijn eerstvolgende koers als opstap naar Milaan-San Remo (19 maart).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone