Davide Formolo: “Ik droom van Milaan-San Remo”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 24 december 2019 om 15:55

Davide Formolo: “Ik droom van Milaan-San Remo”

Davide Formolo richt zich in 2020 op de Ardennenklassiekers, Giro d’Italia en de Olympische Spelen in Tokio, maar de Italiaanse kampioen droomt van een andere koers: Milaan-San Remo. “Ik kijk echt uit naar mijn debuut, aangezien ik ben opgegroeid met San Remo”, zo citeert La Gazzetta dello Sport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Als Formolo wordt gevraagd naar Milaan-San Remo, begint hij aan een vurig betoog. “Ik droom van die koers, aangezien ik als kind al keek naar San Remo. Het is en blijft de eerste monumentale race van het seizoen. Milaan-San Remo is bijna een romantische wedstrijd”, aldus Formolo, die dit jaar al tweede werd in Luik-Bastenaken-Luik.

In een vraaggesprek met de Italiaanse sportkrant blikt Formolo alvast vooruit op het nieuwe wielerjaar. De 27-jarige klimmer gooit het roer om na enkele jaren bij BORA-hansgrohe, aangezien hij in 2020 zal uitkomen voor UAE Emirates. “Ik begin mijn seizoen met de UAE Tour, gevolgd door Tirreno-Adriatico en een eerste optreden in Milaan-San Remo.”

“Ik trek vervolgens naar El Teide om me optimaal voor te bereiden op de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.” Formolo zal na de Ardennenklassiekers weer op hoogte bivakkeren, met een trainingsstage op de Etna, allemaal met het oog op de Giro d’Italia. In het najaar staat hij aan het vertrek van de Vuelta a España, terwijl Formolo ook hoopt op een ticket voor de Spelen.

Programma flag-it Davide Formolo in 2020

flag-ae UAE Tour (23-29 februari)
flag-it Tirreno-Adriatico (11-17 maart)
flag-it Milaan-San Remo (21 maart)
flag-nl Amstel Gold Race (19 april)
flag-be Waalse Pijl (22 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (26 april)
flag-it Giro d’Italia (9-31 mei)
flag-es Vuelta a España (14 augustus-6 september)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.