Davide Formolo voelt zich klaar om Luik-Bastenaken-Luik te winnen
foto: Sirotti
donderdag 27 december 2018 om 11:21

Davide Formolo voelt zich klaar om Luik-Bastenaken-Luik te winnen

Davide Formolo zal zich in 2019 focussen op de Waalse klassiekers en de Giro d’Italia. De Italiaan van BORA-hansgrohe heeft in een interview met La Gazetta dello Sport aangegeven zich klaar te voelen om Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. Formolo reed al twee keer eerder het Luikse monument. In 2017 deed de Italiaan een ultieme poging om de winst te grijpen door in de laatste kilometer tevergeefs aan te vallen, terwijl hij in 2018 naar een zevende plaats sprintte. De Giro d’Italia, Formolo’s andere hoofddoel, reed hij al vier keer. De laatste twee jaar besloot hij de Italiaanse ronde op een tiende plaats in het algemeen klassement.

“Waar ik me klaar voel om Luik-Bastenaken-Luik te winnen, ben ik me er van bewust dat ik in de grote rondes nog moet groeien. Ik ga voor de Giro d’Italia, maar weet dat ik voorlopig niet meer kan aspireren dan een vijfde plaats”, vertelt Formolo.

De Italiaan beweert ten slotte een nieuwe stap in zijn ontwikkeling gemaakt te hebben door het luisteren naar de raad van Patxi Vila, coach bij BORA-hansgrohe: “Dankzij hem ga ik nu veel vaker naar de sportschool, waar ik veel squats doe. Ook ben ik van positie veranderd op de fiets. Dat zijn allemaal kleine aanpassingen die er dalijk voor zorgen dat ik betere resultaten kan behalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.