Davide Rebellin (49) gaat door: “Ik ben op de fiets zo blij als een kind”

donderdag 17 december 2020 om 10:55
Davide Rebellin (49) gaat door: “Ik ben op de fiets zo blij als een kind”

Rebellin als renner van CCC Sprandi Polkowice - foto: Cor Vos

Update

Davide Rebellin weet van geen ophouden. De 49-jarige Italiaan zal volgens La Gazzetta dello Sport ook in 2021 actief zijn als wielrenner. De voormalig winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race koerst volgend seizoen voor Cambodia Cycling Academy.

Het is de doorgaans goed ingevoerde sportjournalist Ciro Scognamiglio die het nieuws lanceerde. Rebellin was vorig jaar ook al in gesprek met de continentale formatie. Cambodia Cycling Academy besloot vorig seizoen om zich te vestigen in Zuid-Frankrijk en werkt een internationaal programma af.

Rebellin koos uiteindelijk niet voor Cambodia Cycling Academy, maar besloot zijn contract te verlengen bij Meridiana Kamen. De geslepen Rebellin reed dit jaar nog de Sibiu Cycling Tour (een 2.1-koers op de kalender) en eindigde er als achtste in het eindklassement, op bijna acht minuten van eindwinnaar Gregor Mühlberger.

Profdebuut in 1992
Ook werd hij 34e op het Italiaans kampioenschap op de weg. Rebellin maakte in 1992 zijn profdebuut voor GB-MG Maglificio en werd dat jaar al negende in de Ronde van Lombardije. De klassiekerspecialist reed verder voor grote ploegen als Polti, Liquigas-Pata en Gerolsteiner en won in zijn hoogtijdagen grote klassiekers en rittenkoersen. (8 december 2020, 08.44 uur)


Update 10.55 uur – Rebellin bevestigt nieuw avontuur

Davide Rebellin heeft in La Gazzetta dello Sport bevestigd dat hij nog een jaar doorgaat. De Italiaan tekent een contract bij Cambodia Cycling Academy. “Passie is mijn drijfveer”, vertelt de 49-jarige Rebellin. “De voorbereidingen op de koersen en het gevoel dat ik ervaar tijdens wedstrijden, dat zorgt ervoor dat ik beter leef. En dan ben ik zo blij als een kind.”

“Er is veel veranderd sinds ik begonnen ben. Ik doe geen intense uitstapjes van zeven of acht uur meer, maar ik train meer op explosiviteit. Dan focus ik mij meer op de kwaliteit van de trainingen dan op de kwantiteit”, legt hij uit. “Daarnaast volg ik al vijf jaar een vegetarisch dieet. Ik heb vlees volledig aan de kant geschoven en daar heeft mijn lichaam baat bij gehad. Toen ik begon was fietsen romantischer en meer fantasierijk. Nu is alles beter gepland.”

Aan stoppen denkt Rebellin nog niet. “Ik leef vandaag. Ik zou halverwege het seizoen kunnen stoppen, of eind 2021. Maar ik kan ook gewoon doorgaan. Hoe dan ook blijf ik bezig met de fiets. Ik doe fietstochten op Gran Canaria, waar ik toeristen begeleid om het eiland te ontdekken. Ik zou graag zoiets ook doen in Italië of in Montecarlo, waar ik woon”, zegt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.