Davide Rebellin blijft tóch koersen: “Het verlangen is te sterk”
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 09:37

Davide Rebellin blijft tóch koersen: “Het verlangen is te sterk”

De jaren lijken geen vat te kunnen krijgen op Davide Rebellin. Weliswaar is de Italiaan al 47 jaar en kondigde hij recent nog aan dat het Italiaans kampioenschap zijn laatste koers zou worden, maar nu keert hij toch definitief op zijn schreden terug: hij gaat zeker door tot het einde van het seizoen.

In april kondigde Davide Rebellin zijn afscheid aan. De Italiaan verklaarde destijds in de media dat hij het wel welletjes vond na 27 seizoenen bij de profs en dat het Italiaans kampioenschap zijn laatste kunstje zou worden. Maar amper twee maanden later zette hij de deur alweer op een kier en zinspeelde hij toch weer op een voortzetting van zijn wielercarrière. “Ik zal zo snel mogelijk een beslissing nemen. Als het aan mij ligt, zal ik blijven koersen”, zei hij afgelopen week.

Gisteren was het dan zover en werd het Italiaanse wegkampioenschap afgewerkt. Davide Formolo soleerde naar de winst en Rebellin koerste naar een verdienstelijke achttiende plek, waarmee hij nog voor Giro-ritwinnaars Giulio Ciccone en Fausto Masnada eindigde. “Veel dank aan alle fans die me aanmoedigden”, schreef hij op zijn social media. “Het was een uitdagende koers door de warmte en het ging hard vanaf de start. Ik ben tevreden met mijn achttiende plaats.”

En daarna volgde het antwoord op de vraag, die velen bezighield. “Veel mensen vroegen me of dit mijn laatste koers was. De emoties en de warmte die ik ervaren heb en het verlangen om deze liefde te blijven beantwoorden zijn echter sterk genoeg om door te gaan. Dus ik heb besloten om te blijven koersen omdat alleen al het denken eraan mijn hart sneller laat kloppen.” De ervaren Italiaan maakt dus in elk geval het seizoen af bij het continentale Meridiana Kamen Team.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.