Davide Rebellin op 51-jarige leeftijd overleden na aanrijding
woensdag 30 november 2022 om 15:47

Davide Rebellin op 51-jarige leeftijd overleden na aanrijding

Davide Rebellin is op 51-jarige leeftijd om het leven gekomen. De Italiaanse wielrenner, die dit jaar officieel een punt zette achter zijn lange carrière, werd woensdag in Montebello Vicentino aangereden door een vrachtwagen.

Meerdere Italiaanse media bevestigen dat het gaat om Rebellin. Het dodelijke ongeval gebeurde even voor het middaguur. Een vrachtwagen zou een kruising opgereden zijn en daarbij een fietser aangereden hebben. De chauffeur is na het ongeval doorgereden. De politie onderzoekt nog of de chauffeur doorhad dat er een aanrijding had plaatsgevonden, en is nog op zoek naar de bestuurder.

Volgens de laatste informatie uit Italië konden de uitgerukte hulpdiensten niets meer betekenen toen zij bij het ongeval aangekomen waren. Rebellin was op slag dood.

Anderhalve maand na zijn pensioen…
De laatste jaren koerste Rebellin bij kleinere ploegen op continentaal niveau, maar wist hij – ondanks zijn hoge leeftijd – nog wel respectabele uitslagen te rijden in het profpeloton. Op 16 oktober reed Rebellin in zijn laatste professionele wedstrijd in de Veneto Classic.

Hij sloot daar een carrière van dertig seizoenen af, waarin hij onder meer drie keer de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Tirreno-Adriatico, Parijs-Nice, de Clásica San Sebastián wist te winnen.

Afgelopen zondag was Rebellin nog in Monaco om er deel te nemen aan het BEKING-criterium, waar diverse (oud-)wielrenners aan de start stonden. Die avond werd hij op een gala in het zonnetje gezet vanwege zijn indrukwekkende loopbaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.