De 24 Belgische deelnemers aan de Wereldbeker van Overijse

maandag 18 januari 2021 om 18:03
De 24 Belgische deelnemers aan de Wereldbeker van Overijse

foto: Cor Vos

De Belgische afvaardiging in de afsluitende Wereldbekermanche van Overijse is 24 renners en rensters groot. Bondscoach Sven Vanthourenhout mag veertien mannen en tien vrouwen selecteren, die op zondag 24 januari in Overijse aan de start staan. Wout van Aert verdedigt er de leiding in de Wereldbeker; als hij in de top-2 eindigt is hij de eindwinnaar.


De organisatie was vanwege de huidige coronapandemie genoodzaakt om de jeugdcrossen te schrappen in Overijse. De wedstrijden voor elitevrouwen en elitemannen gaan wel gewoon door, en een groot aantal beloften mag daaraan meedoen. Zeker ook omdat op het WK veldrijden, een week later, de U23-wedstrijden wel doorgaan.

Eerder deze maandag maakte bondscoach Sven Vanthourenhout al de Belgische WK-selecties bekend. Bij de mannen doet alleen belofte Niels Vandeputte, die wel start op het WK, niet mee in Overijse. Bij de vrouwen moeten Karen Verhestraeten, Julie Brouwers, Jinse Peeters en Tessa Zwaenepoel zich voorbereiden op het WK zonder Overijse in de benen.


Elite mannen
Toon AERTS – Anton FERDINANDE – Quinten HERMANS – Eli ISERBYT – Timo KIELICH – Tim MERLIER – Daan SOETE – Laurens SWEECK – Wout VAN AERT – Toon VANDEBOSCH – Michael VANTHOURENHOUT – Gianni VERMEERSCH – Emiel VERSTRYNGE – Joran WYSEURE

Elite vrouwen
Sanne CANT – Kiona CRABBÉ – Julie DE WILDE – Alicia FRANCK – Loes SELS – Marthe TRUYEN – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Suzanne VERHOEVEN

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.