De Bie klopt Dupont op de meet in Ster van Bessèges
foto: Marcel Koch
zaterdag 3 februari 2018 om 16:40

De Bie klopt Dupont op de meet in Ster van Bessèges

Sean De Bie heeft de zwaarste etappe in de Ster van Bessèges op zijn naam gegeven. De Belg van Véranda`s Willems-Crélan sprintte op de Muur van Laudun in extremis Timothy Dupont voorbij. Klassementsleider Marc Sarreau kon zich niet opnieuw mengen in het geweld om de overwinning, maar eindigde wel in het peloton en behoudt zo de leiding in het klassement.

In de vierde etappe van de Ster van Bessèges, die de renners in 153 kilometer leidde van Chaucun naar Laudun L`Ardoise, trokken er vier renners op uit. Dit waren twee Belgen, Gianni Marchand (Cibel-Cebon) en Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), en twee Fransen, Remy di Grégorio (Delko Marseille-Provence KTM) en Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole). De vier kregen maximaal drieënhalve minuut voorsprong van het peloton.

Onder aanvoering van de Franse ploegen AG2R La Mondiale en Cofidis daalde de voorsprong van de kopgroep rap. Met nog twintig kilometer te gaan was dit het teken voor Devriendt om de kopgroep te laten voor het wat het was en alleen op jacht te gaan naar de ritwinst. De renner van Wanty-Groupe Gobert verweerde zich dapper, maar met nog maar een aantal kilometers te gaan werd hij ook ingerekend.

Véranda`s Willems-Crelan zette vervolgens een treintje op voor De Bie, die op het kleine klimmetje lang wachtte op zijn kans. Dupont trok op de Muur van Laudun lang door met De Bie in zijn wiel en zag zijn Belgische landgenoot hem pas in de laatste meters passeren. Morgen is de laatste etappe van de Ster van Bessèges, waarin nog veel renners aanspraak maken op de eindzege.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2018 16:49
Wow De Bie ! Heel erg sterke sprint, punch, aanval ... hoe je het noemen wil.
Wist niet dat die daartoe in staat was.
3 februari 2018 16:51
Nu de grote vorm doortrekken tot de Brabantse Pijl.
3 februari 2018 16:57
Coquard is echt wel aan het bewijzen dat ASO een reusachtige blunder heeft begaan door Vital Concept niet uit te nodigen voor de Tour.

Alleen epische spurtbommen als Sarreau, Laporte en De Bie kunnen hem verslaan.
3 februari 2018 17:03
Mooi voor Vérandas Willems-Crelan.
3 februari 2018 17:23
Waarschijnlijk had de Bie deze overwinning niet gehaald bij Lotto, maar ik blijf het een aparte transfer vinden. Die jongen hoort in de WT en het is nou niet alsof Lotto bakken met subtoppers van de tweede lijn heeft achter Benoot en Wellens voor ddv/nokere-koerse/brabantse pijl achtige koersen
3 februari 2018 17:45
Ik vind het voor De Bie zelf een goede transfer. Hij rijdt ongeveer dezelfde koersen (wel geen grote rondes), maar is nu wel kopman.
3 februari 2018 18:27
@ west
Dat denk ik nu net wel: keukeleire, debusschere, Hofland, de buyst en in mindere mate mannen als wallays en naesen die ook wel eens hun eigen kans willen gaan. Bij Crelan zal hij veel meer beschermd worden!
3 februari 2018 18:42
Yeah, Sean the Beast!
3 februari 2018 18:49
Topfavoriet voor de brabantse pijl
3 februari 2018 19:12
4 februari 2018 04:10
@redactie, 1e zin, op zijn naam geschreven heet dat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.