De Buyst, Van der Sande en Campenaerts naar Zesdaagse van Gent

dinsdag 22 oktober 2019 om 12:34
De Buyst, Van der Sande en Campenaerts naar Zesdaagse van Gent

foto: Cor Vos

De 79ste editie van de Zesdaagse van Gent (12-17 november) nadert met rasse schreden en daarom is de organisatie van het wielerevenement druk bezig met namen te presenteren. Eerder werden Mark Cavendish en Iljo Keisse al als koppel aangekondigd geopenbaard, nu is bekend dat ook maar liefst vier renners van Lotto Soudal van de partij zullen zijn.

Allereerst is daar het ‘Captains of Cycling-duo’ Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Vorig jaar werd het duo derde in het Kuipke en nu wil het koppel zich weeral opwerpen als een van de kanshebbers op de eindoverwinning. De Buyst weet al hoe het voelt om de zesdaagse te winnen: dit deed hij immers al in 2013 en 2014.

Hun Duitse Lotto Soudal-collega Roger Kluge geeft eveneens acte de presence. Hij zal samen met Theo Reinhardt de strijd aanbinden. Kluge en Reinhardt wonnen dit jaar in het Poolse Pruszkow het WK-goud op de madison voor de Denen Lasse Norman Hansen en Casper von Folsach. Afgelopen jaar waren Kluge en Reinhardt lang mee in de race voor een podiumplaats en werden na een spannende finale uiteindelijk vierde, nipt achter de tandem De Buyst-Van der Sande.

Tenslotte is er ook nog de werelduurrecordhouder Victor Campenaerts, die dik een half jaar na zijn geslaagde werelduurrecordpoging nogmaals op recordjacht zal gaan. Hij zal op de slotdag  het Gentse baanrecord over 5000 meter van Dirk Baert (6m13s56″ in 1981) aanvallen. Voor Campenaerts vormt de ludieke recordpoging tevens een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van Lotto Soudal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.