De Clercq draagt zege op aan Wouter Weylandt
vrijdag 13 mei 2011 om 22:43

De Clercq draagt zege op aan Wouter Weylandt

Bart De Clercq sloot vandaag een voor het Belgische wielrennen donkere openingsweek in de Ronde van Italië, na het plotse overlijden van Wouter Weylandt tijdens de etappe van maandag, af met een mooi lichtpuntje. De neo-prof pakte verrassend de zege in de eerste bergrit in deze Giro. “Deze zege is voor Wouter en zijn familie”, zegt hij aan Sporza.

“Ik kan het zelf nog altijd niet goed vatten, ik denk dat dat pas binnen enkele uren of zelfs dagen zal komen. Ik heb er bijna geen woorden voor”, aldus De Clercq. “Op acht kilometer van de streep lag het tempo niet al te hoog en ik zat goed vooraan in het peloton, dus ik dacht: waarom het niet eens proberen? Maar je denkt er niet aan om het te kunnen houden tot op de meet.”

“De laatste kilometer zag ik ze dichterbij komen. Ik voelde de benen helemaal vollopen, ze zaten vol verzuring. Ik zat volledig à bloc, op de trappers lopen zat er zelfs niet meer in. Gewoon stoempen, stoempen, zo hard als ik kon.” En dat volstond. “Ik dacht dat ik helemaal overrompeld zou worden, maar het bleek toch voldoende, zij het heel nipt. Het is echt ongelooflijk.”

“Bij het overschrijden van de meet heb ik meteen aan Wouter Weylandt gedacht. Ik kende hem vrij goed, hij was een jongen uit mijn streek. Tijdens mijn aanval stond ik er niet echt bij stil, maar meteen toen ik over de meet kwam dacht ik aan hem. Deze zege draag ik op aan hem – vandaar ook de vingers op het podium – en zijn familie, die alle steun verdient in deze tijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.