De Clercq: “Hoe kan Sven dit overkomen?”
woensdag 4 november 2009 om 10:33

De Clercq: “Hoe kan Sven dit overkomen?”

Veldrijder Sven Vanthourenhout liet enkele dagen geleden weten dat hij overtraind is en een rustperiode gaat inlassen. Hans De Clerq, zijn ploegleider bij Sunweb-Projob, vraagt zich in Gazet van Antwerpen luidop af hoe het zover is kunnen komen.

“Hoe kan een renner met zo veel ervaring dit overkomen?”, vraagt de ploegleider van Sunweb-Projob zich af. “De ploeg heeft nochtans geen druk op hem gelegd. Het raadsel is nog groter omdat Sven dezelfde trainer heeft als zijn ploegmaats. Die man is arts en is niet iemand die met de natte vinger werkt. Ik vermoed dat hij er niet in geslaagd is om Sven af te remmen in zijn drang om zijn vroegere status weer in te nemen.”

En waarom greep de ploeg niet in? “Dat kunnen we niet. Mario De Clercq en ik zijn geen trainers, wij zijn ploegleiders. Wij organiseren stages en werken een programma uit. Maar wat de renners daarbuiten doen, dat bepalen ze met hun persoonlijke trainers”, aldus De Clerq.

Ik begrijp niet dat een prof als Sven zo amateuristisch bezig kan zijn. Zijn emoties hebben het gehaald van zijn verstand. De ploeg heeft nochtans geen druk op hem gelegd”, besluit De Clerq.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.