De Clercq maanden langs de kant na zware val
foto: Sirotti
dinsdag 2 januari 2018 om 19:32

De Clercq maanden langs de kant na zware val

Bart De Clercq heeft een zware heupblessure opgelopen tijdens een training. Dat maakte zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert vanavond bekend.


De Clercq kwam vandaag zwaar ten val toen hij trainde voor het nieuwe seizoen. Daarbij liep hij een subcapitale heupfractuur op. De Belg is inmiddels geopereerd. “De breuk is zwaar en vereist de plaatsing van schroeven in het dijbeen”, zegt ploegdokter Joost De Maeseneer van de ProContinentale formatie.

“Het is moeilijk om een terugkeer in competitie in te schatten. In principe kan Bart pas over een zestal weken licht de training hervatten. Om terug te keren in competitie is het een kwestie van maanden”, aldus De Maeseneer.

De Clercq maakte deze winter de overstap naar Wanty-Groupe Gobert. Daarvoor kwam hij zeven seizoenen uit voor Lotto Soudal. Een ritzege in de Giro d’Italia van 2011 is zijn voornaamste wapenfeit. Twee jaar geleden won hij nog een rit en werd hij tweede in het eindklassement van de Ronde van Polen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
2 januari 2018 20:58
Vervelend. Hij is gekomen om overwinning bij te schrijven op het konto van deze sympathieke ploeg. Doch hebben ze nog goeie (en nieuwe) jongens in de kern die de ploeg willen doorontwikkelen.
2 januari 2018 21:25
Sterkte en beterschap.
3 januari 2018 01:18
‘t Is nie waar zeker ... zucht ... Kop op, Bart.
3 januari 2018 13:07
zijn vriendin sofie de vuist lag vorig jaar al compleet in de kreukels
3 januari 2018 19:42
Het zit hun inderdaad niet mee.
Sofie komt van ver terug en kan nu pas goed trainen, dan is Bart lang out.
Ik hoop dat ze beide goed herstellen en op niveau komen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.