De Gast triomfeert in Volta Limburg Classic voor vrouwen
foto: Twitter organisatie Volta Limburg Classic
Ties Wijntjes zaterdag 31 maart 2018 om 15:46

De Gast triomfeert in Volta Limburg Classic voor vrouwen

Belle de Gast heeft in Eijsden de eerste zege van het seizoen voor Parkhotel Valkenburg geboekt. De 27-jarige Utrechtse wist in een sprint medevluchters Jip van den Bos en Roos Hoogenboom op de finish voor te blijven.

Na ongeveer een uur koers wisten vier rensters, waaronder Van den Bos, het peloton te verlaten. De vier werden gauw weer bijgehaald. Van den Bos gaf echter niet op en trok wederom ten aanval, ditmaal met De Gast en Hoogenboom. De drie zouden een voorsprong van iets meer dan één minuut bijeen rijden. Ondanks hard werk van Sunweb aan de kop van het peloton in de finale, bleven de drie rensters het restant van de dag vooruit.

Op de laatste beklimming van de dag trokken enkele rensters in het peloton ten aanval, maar Carol-Ann Kanuel neutraliseerde die aanvalspogingen gelijk weer. De Canadese was dusdanig bij de pinken dat ze gelijk besloot door te trekken maar ze wist niet de aansluiting vooraan te maken. Met nog één lokale ronde van zes kilometer te gaan hadden de drie koploopsters nog een halve minuut voorsprong. De drie mochten dus gaan strijden om de zege.

Jip van den Bos ging als eerste de sprint aan maar plaffoneerde kort voor de finish. Hoogenboom had op dat moment al een kleine achterstand maar De Gast had nog wat over. Met een laatste korte sprint liet ze Van den Bos achter zich en kwam ze als eerste over de finish.

Uitslag Volta Limburg Classic voor vrouwen
1. flag-nl Belle de Gast
2. flag-nl Jip van den Bos
3. flag-nl Roos Hoogenboom
4. flag-nl Lorena Wiebes

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2018 15:58
Gàst!
31 maart 2018 18:26
Jip is 2e? Ik dacht altijd dat Jip een man was? (Jip en Janneke). Belle was erg blij, mooi om te zien hoe iemand de eerste grote overwinning viert.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.