De Gendt en Van Impe leggen woordenwisseling over bergtrui bij

zaterdag 29 december 2018 om 10:34

foto: Sirotti

Thomas De Gendt en Lucien Van Impe hebben hun woordenwisseling van eerder dit jaar intussen uitgepraat. Aanleiding voor deze discussie waren enkele uitspraken van Van Impe, nadat De Gendt de bolletjestrui won in de Vuelta a España; de zesvoudige bergkoning van de Tour de France liet zich ontvallen de strijd om het bergklassement tegenwoordig ‘zielig’ te vinden.


De Gendt werd in de Vuelta de eerste Belg sinds Van Impe die het bergklassement in een grote ronde won en gold daardoor als diens opvolger. “Het is prachtig, maar ik heb het er wel een beetje moeilijk mee”, zei Van Impe in september. “De bergtrui betekent niet meer hetzelfde als twintig jaar geleden.”

Volgens Van Impe is momenteel de trend dat ‘de mindere klimmers meegaan in ontsnappingen en zo punten pakken’. “Vroeger stonden er tien renners aan de start van een grote ronde, die echt voor de bergtrui gingen. Die sprintten om als eerste boven te zijn. Nu is het zielig. De drager van de bergtrui moet er vaak af als er echt geklommen wordt op de grote cols.”

‘Intussen uitgeklaard’
Met name Van Impes uitspraak dat hij de strijd om de bergtrui zielig vond, zat De Gendt niet lekker. “Maar dat is intussen uitgeklaard”, zegt hij nu in een dubbelinterview in Het Laatste Nieuws. “Mij doet het pijn als ik zie dat de bollentrui op de grote cols gelost wordt”, zegt Van Impe. “Maar door dat zo te zeggen, deed ik op mijn beurt Thomas pijn. Dat was niet de bedoeling.”

De Gendts jacht op de bergklassementen is nog niet verzadigd, na het winnen van de bergtrui in de Vuelta. “Ik wil sowieso nog de bergtrui in de Giro dragen, want dat is nog niet gelukt. En als ik hem kan dragen, kan ik ook proberen om hem te winnen. In de Tour zal dat er wellicht nooit in zitten. Ze geven daar te weinig punten op beklimmingen van tweede, derde en vierde categorie.”

Van Impe moedigde hem alvast aan de moed niet op te geven. “Blijven proberen, man. Je hoeft je niet te sparen voor een klassement, desnoods rijd je je helemaal kapot. Ik supporter voor je.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Silent Hill 29 december 2018 om 11:55

Het eens goed uitvechten op het Takanakuy Festival doet toch wonderen :)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.