De Gendt: “Ik geloofde er niet echt in”
foto: Cor Vos
maandag 25 maart 2019 om 17:19

De Gendt: “Ik geloofde er niet echt in”

Thomas De Gendt had niet verwacht dat hij de openingsetappe van de Ronde van Catalonië kon winnen. De renner van Lotto Soudal koos voor de solo vanuit de vroege vlucht, waarna het peloton niet heel dichtbij kwam. “Ik geloofde er niet echt in, maar het verschil bleef min of meer hetzelfde”, zegt De Gendt na afloop.

De Gendt sloeg zijn slag op de steile derde klim van de dag. “Dat was een heel lastig punt. Ik was nog met Luis Angel Maté, maar ik had het gevoel dat hij niet zo goed was vandaag. Ik moest hem aanvallen en toen was ik alleen”, legt de ervaren Belg uit. Zijn voorsprong van vier minuten behield hij lange tijd. “Ik geloofde er niet echt in, maar het verschil bleef min of meer hetzelfde.”

“Het was vanaf daar vol gas vanaf die klim, vijftig kilometer op mijn limiet. Het is De Gendt-stijl, maar dat is nooit makkelijk”, lacht de erkende aanvaller. Het is dan ook al zijn vierde ritzege in Catalonië ooit. “Ik vind deze wedstrijd en deze omgeving heel mooi. Ik train vaak in Spanje en het is de achtste keer op rij hier aan de start sta. Ik rijd hier ook altijd goed en kom dan ook graag terug. Met dit weer is het ook fijn, dan wil je echt hier rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.