De Gendt: “Ik wil graag naar het WK in Innsbruck”
foto: Sirotti
Youri IJnsen vrijdag 9 februari 2018 om 18:53

De Gendt: “Ik wil graag naar het WK in Innsbruck”

Thomas De Gendt rijdt in 2018 nagenoeg een identiek programma als in 2017. De 31-jarige Belg van Lotto Soudal start opnieuw in de Tour de France, maar hij twijfelt nog over de Vuelta a España. Toch is de kans groot: “Ik wil graag naar het WK en de bondscoach heeft aangegeven dat hij de voorkeur geeft aan renners die de Vuelta doen”, vertelt hij aan Velon.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Het is dus geen slechte optie om daar van start te gaan”, denkt De Gendt hardop. In 2017 won hij nog een etappe in de Spaanse rittenkoers. “Als ik een goede dag heb en ik wat gewicht verlies met het oog op die ene koers, dan zou het WK me kunnen liggen. Ik weet niet of ik een goed resultaat kan neerzetten, maar ik ga mijn best ervoor doen en wil zo lang mogelijk meedoen. Ik vind dat België op dit moment niet echt een goede klimmer heeft, dus we moeten vroeg beginnen met aanvallen. Als we op tachtig of zeventig kilometer voor het einde de wedstrijd openbreken en de koers hard maken voor iedereen, dan hebben we een kans. En die manier van koersen ligt mij wel.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2018 18:55
België wil de koers hard maken, deel 47.
9 februari 2018 19:27
9 februari 2018, het eerste schot in de strijd om de Belgische WK-selectie voor 2018 is gelost.

Het eerste voorteken van de nakende lente :)
9 februari 2018 19:33
Als er eens parcours is waar België helemaal niets moet doen, alleen lafjes meegaan/volgen/profiteren, dan is het wel in Innsbruck.
9 februari 2018 19:44
Als De Gendt goed is en hij komt in een mooie kopgroep terecht moet je hem eerst nog maar terughalen. Blijft toch een fenomeen als het gaat om vluchten succesvol afronden.
9 februari 2018 19:44
@Gebruikersnaam
Om er vervolgens op de laaste beklimming finaal af te worden gereden? Als mannen als Teuns, Vervaeke, Benoot of Wellens dit seizoen nog een stap zetten, kunnen die misschien wel lang mee, maar ze komen (nu) wel echt tekort tegen de echte pure klimmers.
9 februari 2018 21:00
Belgie moet gewoon hopen op zeer slecht weer. Dan is Wellens is nagenoeg elke koers kanshebber
9 februari 2018 22:23
Misschien kunnen ze Wout van Aert inzetten als joker, die reed laatst zonder te ademen
9 februari 2018 22:38
Een renner als Nibali kan afwachtend rijden, idem Valverde. belgie heeft geen Nibali nog een Valverde... Nederland heeft voor dit werk echter een leuke brede ploeg en ze kunnen mee met de 2 favorieten, maar moeten niet De sprint afwachten.
9 februari 2018 23:21
België moet hopen op kloteweer voor Wellens, zwaar dieet voor Gilbert of slome koers waar gva kan verassen.
De gendt had zich in lombardia kunnen bewijzen. Nu hoor ik niks over lbl rijden oid om te laten zien dat ie hier iets te zoeken heeft.
9 februari 2018 23:30
Je moet hem meepakken. Alsze hem niet laten gaan sleurt hij wel 100km op kop. Mits er een premietje aan vasthangt want Thomas rijdt niet voor de goegemeente he. Verder ja Wellens zet ik echt bij de 10 grootste kanshebbers als het daar giet in Innsbruck. Teuns heb de inhoud nog niet.
10 februari 2018 00:14
Thomas als wereldkampioen..leve Thomas ! The dark horse.
10 februari 2018 02:47
Misschien maakt De Gendt intrinsiek wel een kans. Ik herinner me nog altijd hoe hij de Stelvio op knalde. Maar lijkt zich de laatste jaren gewoon gelukkig te stellen met de status broodrenner (het zijn van de sterkste in een groep intrinsiek veel zwakkere vroege ontsnappers en dan wat tussensprintgeld pakken) en op een of andere manier adoreren mensen hem daar zelfs voor. Geen tussensprints bij het WK gelukkig, en ook geen superstrijdlust.

Enfin, nu ook dit: hij spreekt van de grote ambitie om geselecteerd te worden voor het WK, maar hij is toch al zowat zeker? Wie zijn er beter dan? Toon eens wat ambitie. Niet die bondscoach pleasen door je leeg te trekken in de Vuelta, maar gewoon een trainingsschema uitwerken dat uitmondt in uitgeruste topvorm op het WK. Medaille zit er intrinsiek gewoon in namelijk.
10 februari 2018 07:28
Dat woord intrinsiek, dat wordt hier echt te pas en te onpas gebruikt. Niet te zuinig.
10 februari 2018 11:24
De grrotste kans voor Belgie in Oostenrijk is; De Gendt mee met de vroege ontsnapping en dan duimen met de rest van de ploeg dat de kopgroep wegblijft...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.