De Gendt: “Schuif me graag als kandidaat naar voren voor olympische tijdrit”

maandag 25 november 2019 om 11:47
De Gendt: “Schuif me graag als kandidaat naar voren voor olympische tijdrit”

foto: Cor Vos

Thomas De Gendt heeft wel oren naar de olympische tijdrit tijdens de Spelen van Tokio. De tweede tijdritplaats van België naast Remco Evenepoel, die al voldeed aan de selectiecriteria, is nog vacant.

Evenepoel voldeed met winst op het EK tijdrijden en zilver op het WK tijdrijden al aan de selectiecriteria. Voor de tweede Belgische plaats is nog niemand aangewezen. Renners die aanspraak maken op die plek zijn Wout van Aert, Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Laurens De Plus én Thomas De Gendt. Laatstgenoemde ziet een optreden in de olympische tijdrit wel zitten, vertelde hij aan Sporza. “Ik denk dat Victor en Wout nog een streepje voor hebben,” zei de Lotto Soudal-renner, “maar ik zou me toch graag als kandidaat naar voren schuiven.”

“Ze mogen me vragen om me klaar te houden voor die olympische week. Ik denk dat als je vijf of zes kandidaten hebt, dat iedereen wel scherp zal staan.” Als voorbereiding zou hij dan de Tour de France rijden, die 19 juli eindigt. De olympische tijdritten rond de Fuji International Speedway staan tien dagen later op het programma. “Ik heb heel mijn jaar ingepland om super te zijn in de Tour en de Olympische Spelen vallen een week later. Dat komt ideaal uit, want ik kan die superconditie een week doortrekken.”

Extra stap zetten
De Gendt reed dit jaar al enkele sterke tijdritten en werd derde in tijdritten in de Giro d’Italia (Verona) en de Tour de France (Pau). “Ik heb dit jaar een stap gezet in het tijdrijden en ik ben ook bereid om er nog meer aandacht aan te besteden. Als je twee keer derde wordt in een tijdrit in een grote ronde, dan hoor je bij de betere tijdrijders. Ik ben misschien geen wereldtop, maar op een lastig parcours mag ik zeker top vijf ambiëren. Ik probeer nu een extra stap te zetten en hopelijk komt er dan een zege uit in het tijdrijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.