‘De Geyter liet transfer Van Aert naar Lotto Soudal mislukken’
foto: Sirotti
dinsdag 18 december 2018 om 10:41

‘De Geyter liet transfer Van Aert naar Lotto Soudal mislukken’

Niet Jumbo-Visma, maar Lotto Soudal had de nieuwe ploeg van Wout van Aert kunnen worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad in een analyse. Doordat voormalig algemeen directeur Paul de Geyter te lang van zich af liet weten, had een overstap naar de Nederlandse formatie al een grote voorsprong.

Toen De Geyter genoeg geld bleek te hebben om Van Aert aan te trekken, wachtte hij nog drie dagen alvorens hij contact zocht met het management van de veldrijder. Detail: de manager van Van Aert, Jef Van den Bosch, was vroeger een concurrent van De Geyter binnen het Vlaamse wielrennen. Of dat de reden van zijn afwachtende houding was, is geen zekerheid.

Dat de Belgische directeur na zijn komst in september 2017 nu al weer vertrokken is, heeft ook te maken met deze ‘fout’. De baas van de Belgische loterij, Jannie Haek, was volgens Michel Wuyts woedend over de werkwijze van De Geyter. Een van de redenen daarvoor is het afwenden van een contractverlenging van André Greipel. Lotto Soudal stelde niet lang na het vertrek van De Geyter met John Lelangue een opvolger aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.