De Jongh: “Contador heeft de Spanjaarden een groot cadeau gegeven”

woensdag 4 oktober 2017 om 19:00

Steven de Jongh werkte de laatste jaren nauw samen met Alberto Contador. De meest succesvolle ronderenner na het jaar 2000 zette onlangs een punt achter zijn carrière. In WielerFlits Live vertelde de ploegleider van Trek-Segafredo wat dat losmaakte: “Ik heb de mensen nog nooit zo emotioneel gezien zoals op de Angliru”, waar de Spanjaard wist te winnen. “Wat hij nu gedaan heeft, door voor de Vuelta a España aan te kondigen te gaan stoppen en dan zo’n Vuelta te rijden… Ik denk dat dat het beste is wat hij heeft kunnen beslissen”, vindt De Jongh. “De beleving daar ook op de Angliru. Ik heb de mensen nog nooit zo emotioneel gezien zoals op de Angliru. Hij heeft de Spanjaarden een groot cadeau gegeven en een hoop wielerfans ook.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

nederbelg 4 oktober 2017 om 21:00

Als je Spanjaarden zegt, Steven, tel je daar de Catalanen dan ook bij? Wielernationalisme… ‘Hij heeft een hoop wielerfans een groot cadeau gegeven’ was al gezwollen genoeg geweest.

0
illu 4 oktober 2017 om 21:31

Sjonge… het is ook nooit goed heh nederbelg? Triest…

on-topic: Prachtig afscheid

0
Kosmonaut 4 oktober 2017 om 22:01

Spanjaarden? Een meer genderneutraal antwoord had hem wel gesierd, ”inwoners van Spanje” ofzo.

0
Bobby Solo 4 oktober 2017 om 22:33

Nederbellug stel je niet zo aan, kind. Steven helemaal gelijk, was prachtig. Los van welles/ nietes doping, een pracht van een coureur door z’n talent, moed en een lust voor het oog op de fiets.

0
nederbelg 4 oktober 2017 om 22:33

@illu
Wielrenners die door de jaren heen mijn hart veroverd hebben en waarvan ik hoop dat ze dat over alle nationaliteiten heen gedaan hebben of nog doen: Kelly, Criquielion, LeMond, Fignon, Freire, Gilbert, Daniel Martin, Wellens, Sagan, Chavez, Dumoulin.
Maar drie Belgen, en dan nog eens meer Walen dan Vlamingen. En toen Sagan vorig jaar wereldkampioen werd vond ik dat een groter 'cadeau' dan als Boonen het was geworden. Triest, is het niet? Ik geloof in persoonlijkheden, vechters, makers en belevers van drama op de fiets, doorbijters… nationaliteit is een bijzaak.
Mijn nickname is al vanaf dag 1 een stellingname. Dat was de dag waarop de door mij hoogst gerespecteerde maar niet bewonderde of geliefde GVA olympisch kampioen werd en op dit forum – dat ik net daardoor leerde kennen – op hatelijk commentaar getrakteerd werd.
Denk er maar even op door.

0
simplex 4 oktober 2017 om 22:42

@nederbelg. Zonder door te hoeven denken heb ik dezelfde gevoelens bij genoemde echt mooie aanvallende wielrenners en automatisch zet ik al vele jaren mijn favoriete renners Kuiper en Terpstra en ook nog twee Belgen Jasper Stuyven en Thomas De Gendt graag bij.

0
Fast Freddy 4 oktober 2017 om 22:50

Gaan we nou lopen miepen als lieden uit Spanje Spanjaarden worden genoemd?? Doe ff normaal zeg.
Wat een referendum allemaal niet teweeg brengt….

0
Chaba 4 oktober 2017 om 23:50

Die span…Europeanen toch!

0
Scott Sunderland 5 oktober 2017 om 00:34

Ja leuk voor onze Iberische medemens

0
Romāns Vainšteins 5 oktober 2017 om 07:36

Geen enkele wielrenner heeft ooit ‘mijn hart veroverd’. Schors de eerste 200, zet de volgende 200 aan de start, 5 km neutralisatie en daarna is het gewoon weer wie het eerst over de meet is. En die Olympische koers was bagger met als hoogtepunt dan nog dat Nederbelg hier verzeild is geraakt.

0
coenj 5 oktober 2017 om 21:42

@rv haha
Ik vond het ook mooi dat Contador lekker op dreef was.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone