De Jongh: “Contador nog altijd in overleven-modus”
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 9 juli 2016 om 11:47

De Jongh: “Contador nog altijd in overleven-modus”

Alberto Contador draagt de gevolgen van zijn valpartij in de openingrit nog altijd met zich mee. De Spanjaard kampt met schouderproblemen, legt zijn ploegleider Steven de Jongh uit aan De Telegraaf. “Het verleden heeft aangetoond hoe ontzettend taai hij is”, nuanceert hij.

Vreemde ronde opkomst?
Volgens de Nederlandse Tinkoff-ploegleider kan er nog wel eens een verrassing uit de hoek komen. “Je ziet inderdaad dat Sky en Movistar enorm met elkaar bezig zijn. Voor andere renners kan het een voordeel zijn wanneer deze twee ploegen vooral oog voor elkaar hebben. Met Alberto koersen we na zijn twee zware valpartijen nog altijd in de modus van overleven. Het verleden heeft aangetoond hoe ontzettend taai hij is. Chris Froome en Nairo Quintana zijn momenteel duidelijk de twee favorieten. Wanneer zij alleen op een duel speculeren, kan het nog wel eens een vreemde ronde worden.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2016 11:52
Tja, voor wat het waard is. Contador heeft vaak zijn beste prestaties neergezet kort nadat hij meldde iets te mankeren. Maar dit keer zou het wel eens echt over en uit kunnen zijn met zijn kansen.

@ redactie: Een ronde opkomst? Liever een ronde op komst.
9 juli 2016 11:57
Wat bedoelt De Jongh? Dat een derde er met de buit vandoor kan gaan?
9 juli 2016 12:02
Ik denk dat hij doelt op Kreuziger :p
9 juli 2016 12:12
Contador gaat aanvallen vandaag lees ik tussen de regels door, het ouderwetse zout in de ogen strooien is weer begonnen
9 juli 2016 12:28
Volgens mij is zout in de ogen strooien heeeel modern.
9 juli 2016 12:37
Vandaag gooit ie alles van zijn schouders af.
9 juli 2016 12:42
Vreemde foto, nergens iets van Contador in het archief liggen?

Hij heeft gelijk wat betreft Sky en Movistar. Die kijken vooral na elkaar en Contador is dé renner bij uitstek om iets geks te doen en daar van te profiteren.
Hopelijk komt hij dit weekend goed door en kan hij in de Alpen nog wat proberen.
9 juli 2016 12:59
Naja laten we hopen dat hij nog wat kan.

Wat betreft Kreuziger, de liefde is voorbij. Gisteren heeft hij geen seconde omgekeken naar Contador terwijl die toch wat verder naar achteren zat, ontzettend laag van Kreuziger!
9 juli 2016 13:24
Mensen (inclusief De Jongh) denken toch niet echt dat Froome en Quintana een Contador wel even laten rijden he? Als er een ander mee vandoor gaat dan is dat omdat men er echt geen gevaar van verwacht. Dat moet dan echt niveau Mollema/Meintjes/Frank zijn die dan ineens miraculeus goed in vorm blijken te zijn, maar Contador, Porte, Van Garderen, Aru, Bardet etc. gaan ze echt niet laten rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.