De Jongh over Contador: “Hij heeft gewoon geluk gehad”
Steven de Jongh (midden) als ploegleider - foto: Sirotti, archief
zondag 3 juli 2016 om 14:11

De Jongh over Contador: “Hij heeft gewoon geluk gehad”

Steven de Jongh zag een gehavende Alberto Contador aan het ontbijt vanmorgen. De Spanjaard kwam gisteren lelijk ten val. “Hij heeft niet zo’n goede nacht gehad”, zegt de Nederlandse ploegleider van Tinkoff tegen de NOS.

“Als je veel vel verliest en overal wonden hebt, dan ligt dat niet zo lekker in bed. Hij heeft veel pijn, maar als je naar het filmpje kijkt, dan mogen we blij zijn dat hij niets gebroken heeft”, aldus De Jongh. “Hij heeft gewoon geluk gehad, klaar.”

“Overal is het stijf en beurs”, vervolgt hij. “En de wonden die gaan genezen, dat vergt ook energie. Als je niet goed slaapt, dan herstel je ook niet goed. Dat is vervelend. Het zal de eerste twee, drie dagen zo zijn en gelukkig zijn die niet in de Pyreneeën en de Alpen. Het had een betere start kunnen zijn.”

‘Sagan krijgt het niet cadeau’
“Dit is een etappe die we van tevoren al hebben aangekruist voor Peter. Qua tactiek verandert er verder niets. Ze (Sagan en Contador, red.) moeten alle twee van voren zitten. Er gaan zeker gaten vallen. Er is geen drie kilometer-regel en het is een hele listige aankomst.” Als concurrenten wijst De Jongh naar Orica-BikeExchange en BMC. “We krijgen het niet cadeau.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2016 14:53
Hij zal het vooral de 5e etappe nog wel lastig hebben, deze etappes kan hij goed herstellen en als hij de 5e etappe goed doorkomt, zit het wel goed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.