Nieuwe startplaats Omloop van het Houtland, De Ketele-Havik aan kop in Hongkong

vrijdag 8 maart 2019 om 17:00

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Omloop van het Houtland en de Zesdaagse van Hongkong.


Omloop van het Houtland vertrekt vanuit Middelkerke

De Omloop van het Houtland gaat dit jaar van start in Middelkerke. Dat maakte de organisatie van de Belgische 1.1-koers vandaag bekend. Voorheen was de start op de Markt van Lichtervelde, waar wel de aankomst nog steeds ligt. “We spiegelen ons naar andere wedstrijden, waar de start en finish ook niet meer in één gemeente liggen”, verklaart organisator Etienne Denys, die ook vast zijn gedachten liet doorschemeren over het hertekende parcours.

“We voorzien een grote ronde rond Middelkerke. Daarna keren we terug naar ons vertrouwde parcours, om dan in Lichtervelde af te sluiten met acht plaatselijke ronden op en rond de Markt”, aldus Denys. Vorig jaar ging de hoofdprijs in de Omloop van het Houtland naar Jonas Van Genechten, die zijn voorwiel net iets eerder over de finish drukte dan Jasper De Buyst.


De Ketele-Havik aan kop in Zesdaagse van Hongkong

Kenny De Ketele en Yoeri Havik zijn goed begonnen aan de Zesdaagse van Hongkong. Op de openingsdag was het Belgisch-Nederlandse duo meteen het sterkst op het eerste onderdeel, de koppelafvalling. Daarna werd ook de korte jacht nog gewonnen. In het klassement hebben zij 32 punten voorsprong op Nick Stöpler en Melvin van Zijl.

Ook Andreas Graf en Andreas Müller staan nog in dezelfde ronde, zij staan derde. De Zesdaagse van Hongkong maakt deel uit van de Six Day Series, een regelmatigheidsklassement over zeven zesdaagsen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, duurt deze wedstrijd slechts drie dagen.

flag-hk Zesdaagse van Hongkong 2019
Stand na dag 1
1. flag-be / flag-nl Kenny De Ketele-Yoeri Havik – 93 punten
2. flag-nl / flag-nl Nick Stöpler-Melvin van Zijl – 61 punten
3. flag-at / flag-at Andreas Graf-Andreas Müller – 42 punten
4. flag-dk / flag-dk Marc Hester-Jesper Mørkøv – 66 punten en 1 ronde
5. flag-ch / flag-ch Tristan Marguet-Nico Selenati – 65 punten en 1 ronde
6. flag-us / flag-us Daniel Holloway-Adrian Hegyvary – 60 punten en 1 ronde
7. flag-dk / flag-dk Wojciech Pszczolarski-Daniel Staniszewski – 65 punten en 2 ronden
8. flag-hk / flag-hk King Lok Cheung-Chun Wing Leung – 62 punten en 2 ronden

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.