De Maar breekt met MTB-team Habitat en vindt nieuwe ploeg
foto: Marcel Koch (archief)
woensdag 14 december 2016 om 08:52

De Maar breekt met MTB-team Habitat en vindt nieuwe ploeg

Marc de Maar rijdt volgend seizoen niet voor mountainbike-ploeg Habitat. Dat meldt de wielrenner op zijn Facebook-pagina. “Mijn sportieve visie en die van het management lagen dusdanig uiteen dat er is besloten de samenwerking per direct te beëindigen”, aldus De Maar.

Habitat is van mening dat het rijden van marathonwedstrijden op wereldniveau niet te combineren is met een wegprogramma in Azië. De ploeg laat dat weten aan WielerFlits. “We werden enigszins verrast met de mededeling dat De Maar ook in China enkele wegwedstrijden gaat rijden, maar we begrijpen zijn besluit.” Het is nog niet bekend of de ploeg de vrijgekomen plek  voor komend gaat invullen.

“Mijn sportieve ambities op de mountainbike veranderen echter niet. Het WK in het Duitse Singen staat nog steeds rood omcirkeld in mijn agenda”, zegt de coureur die het voorbije seizoen nog uitkwam voor Roompot-Oranje Peloton.

“Ik heb de laatste weken snel moeten schakelen en zaken opnieuw moeten invullen dat heeft even geduurd maar ik heb inmiddels een team en sponsoren bereid gevonden met mij het avontuur aan te gaan.” Welke ploeg dat is, maakt De Maar later deze week bekend.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 december 2016 09:21
Het blijft een vrijbuiter die jongen, apart verhaal weer.
14 december 2016 11:46
Ik vind het wel grappig dat zo'n team waar je rijdt voor een shirt en een broek, een fiets met korting, maar waar je niet eens schoenen krijgt als 'ploeg' en 'contract' etc etc bepraat wordt.
14 december 2016 11:48
Zijn boek zal wellicht leuker zijn dat van TD nog
14 december 2016 12:45
Buiten alles om denk ik wel dat ze gelijk hebben, dat is niet te combineren, althans niet op een manier is die ideaal is voor het zo goed mogelijk voor de dag komen op een mtb-wk...
14 december 2016 19:05
Rare sprong van de Maar. Eerst bekend maken vol voor het mountainbiken te gaan. Vervolgens toch weer wegambities hebben.
14 december 2016 19:49
De Maar zal voor een appel en een ei MTB'en en daarna in het najaar willen gaan koersen in China om toch wat te verdienen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.