dinsdag 16 april 2024 om 15:44

De Marchi boekt emotionele zege: “Met een beetje geluk en wat moed kun je ver komen”

Video De tweede etappe van de Tour of the Alps werd een dag voor de vluchters, en dan met name voor Alessandro De Marchi. De ervaren Italiaan van Jayco AlUla, die volgende maand zijn 38ste verjaardag zal vieren, toonde zich de sterkste vanuit een kopgroep. Hij boekte een naar eigen zeggen ‘emotionele zege.’

Dat vertelde De Marchi na afloop in het flashinterview. “Het was zwaar, maar in de finale had ik veel vertrouwen in een goede afloop. In deze etappe wist ik dat het zou aankomen op het kiezen van het juiste moment. Met een beetje geluk en wat moed kun je ver komen”, aldus de Italiaan, die in het verleden al drie etappes wist te winnen in de Vuelta a España en ook de beste was in de Giro dell’Emilia.

De Marchi was in 2021 bovendien de sterkste in Tre Valli Varesine, maar het was vervolgens lang wachten op een nieuwe overwinning. Vandaag was het, na bijna drie jaar, dus eindelijk weer raak. Dit maakt dan ook het nodige los bij De Marchi. “Als je op bijna 38-jarige leeftijd een nieuwe zege kan boeken, voelt dat extra speciaal en erg emotioneel.”

“Het is een van mijn mooiste overwinningen, zeker na zo’n lange tijd”, vervolgt de ritwinnaar. “En al helemaal in het huidige wielrennen. Dit betekent erg veel voor me.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.