De Marchi lovend over oud-ploeggenoot Dylan Teuns

vrijdag 29 mei 2020 om 16:14
De Marchi lovend over oud-ploeggenoot Dylan Teuns

De Marchi en Teuns als BMC-ploeggenoten in de Giro dell'Emilia - foto: Cor Vos (archief)

Alessandro De Marchi noemt Dylan Teuns nog altijd een van de meest veelbelovende wielrenners van het peloton. Dat vertelt de voormalig ploeggenoot van Teuns bij BMC tegen Tuttobiciweb. “Hij heeft al absurde nummers opgevoerd en ik denk dat hij nog steeds veel kan laten zien”, zegt De Marchi.

“Ik was vier seizoenen zijn ploeggenoot bij BMC, voordat hij naar Bahrain Merida verhuisde”, aldus de ervaren Italiaan. “Vorig jaar liet hij zich in de Tour de France ook al zien. Als ik naar kleinere ploegen kijk, dan vind ik Giovanni Aleotti (in 2021 bij CCC, red.) heel veelbelovend. Hij heeft alles nog te bewijzen, maar staat met beide voeten op de grond en is vastberaden. Hij is een potentiële topper.”

Pessimisme over herstart seizoen
De Marchi heeft zo nu en dan twijfels over de hervatting van het wielerseizoen dit najaar. “Er is een volle kalender die garantie geeft op veel wedstrijden, maar ik moet eerlijk zijn: ik ben licht pessimistisch. Ik hoop dat de data die er nu liggen bevestigd zullen worden”, aldus de 34-jarige rasaanvaller. “Het is goed dat wij als sporters een bevoorrechte positie hebben, maar achter iedereen staat een gezien en het is belangrijk dat iedereen weer aan het werk gaat.”

Toch zegt De Marchi dat hij zijn bedenkingen heeft bij het koersen dit najaar. “Maar dat pessimisme in mij probeer ik op afstand te houden, alleen is het onvermijdelijk”, geeft hij toe. “Het coronavirus is een probleem dat de hele wereld treft. Ik hoop dat we snel een referentiepunt krijgen wanneer het seizoen weer kan beginnen, want dat is ook belangrijk voor de ploegen.”

‘Ik maak mij geen zorgen’
Bij CCC ondervindt De Marchi direct de gevolgen van de crisis. Er is flink gesneden in de salarissen en de hoofdsponsor vertrekt zo goed als zeker na dit seizoen. “En ik heb ook geen contract voor volgend jaar. Maar ik maak mij geen zorgen. Ik ken Jim Ochowicz (ploegmanager, red.) al jarenlang en heb er alle vertrouwen in. Ik kan op hem rekenen, ook al zit hij ook in de problemen nu. Het is een sneeuwbaleffect.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.