De Marchi opgelucht na overwinning: “Was er lang naar op zoek”
woensdag 5 september 2018 om 18:34

De Marchi opgelucht na overwinning: “Was er lang naar op zoek”

Voorafgaand aan de elfde etappe van de Vuelta a España stond Alessandro De Marchi nog altijd droog. De 32-jarige Italiaan zag onderweg naar Luintra zijn aanvalslust dan eindelijk beloond worden in de vorm van een ritzege. Dit tot grote opluchting van de BMC-renner. “Ik was er al een tijd naar op zoek”, zo laat hij weten in het flashinterview.

“Deze overwinning is speciaal”, steekt De Marchi van wal. “Soms heb je het gevoel dat je het kwijt bent. Ik ben nu echter weer in absolute topvorm. Ik was al een tijdje op zoek naar deze overwinning. Mijn zegegebaar aan de streep was er een van pure opluchting.”

De Italiaan won uiteindelijk solo, na een spectaculaire etappe. “Het is onmogelijk om deze etappe te beschrijven. Het was erg intens. Het ene moment was ik gelost, terwijl ik het andere moment weer vooraan reed. Ik viel aan in de finale, maar ik besloot om te wachten op Jhonatan Restrepo omdat het nog te ver was tot de finish.”

Over beslissende move: “Had maar één versnelling in de benen”
“Ik probeerde het vervolgens nog een keer op vier kilometer van de meet, op een strook bergop. Ik wist dat ik maar één versnelling in de benen had. Mocht hij in staat zijn geweest om mij te volgen, dan was ik denk ik kansloos geweest in de sprint.”

De Marchi blijft – ondanks zijn behaalde ritzege – hongerig. “Ik kan het de komende dagen wat rustiger aan doen, maar ik ga het zeker nog een keer proberen in de laatste week.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
5 september 2018 18:45
Mollema gaat nu voor het bergklassement en evt.etappe.Kelderman gaat ons nog verrassen.
5 september 2018 19:42
mooi voor hem :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.