De nieuwe WielerFlits-site staat online
vrijdag 4 mei 2018 om 23:29

De nieuwe WielerFlits-site staat online

Een dag later dan oorspronkelijk gepland presenteren wij vandaag een frisse, nieuwe vormgeving. Met deze nieuwe lay-out willen wij jullie wielerfans in de toekomst nog beter van dienst zijn.

Een van de belangrijkste toevoegingen is de introductie van een liveblog. Tijdens de Giro d’Italia kan je op WielerFlits iedere etappe op de voet volgen via een uitgebreide tijdlijn. In de chatbox die naast de tijdlijn staat, kan je de koers met andere leden bespreken.

We hebben de ambitie om de site constant te blijven verbeteren. Mis je iets, heb je een suggestie of zou je een bepaalde optie graag toegevoegd zien?
Laat het ons weten in de reacties!

RIDE Magazine
233 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2018 00:58
Quote van hupske:
Zonder adblock is het een schreeuw om geld van adverteerders. Maakt de website ook traag.

Precies dit!

Totaal nog geen fan van de nieuwe site, maar ik wacht nog even met oordelen.

Wel serieus slechte timing hoor... man man man
    5 mei 2018 01:00
    Oh, beantwoorden werkt niet?

    Quotes zijn totaal uit proportie als je het mij vraagt, eigen tekst ook wat klein.
    5 mei 2018 01:03
    Aaaaahhhhhhhhhhh
5 mei 2018 01:41
Had de potentie om een mooie verbetering te zijn, maar de Home page is echt verschrikkelijk. Voraal veel te veel advertenties overal (sommige zelfs bewegend), maar ook overal losse en niet "alignede" secties, waardoor het onoverzichtelijk en erg onrustig is. De nieuwsoverzicht pagina is veel cleaner en rustiger, dus ik ga mijn bookmarks aanpassen zodat dat mijn wielerflits landingspagina is (totdat de home page hopelijk wordt aangepast)
    5 mei 2018 05:23
    Toevoeging: qua inhoud en discussies blijft het natuurlijk een top site. En goed om te zien hoe jullie proberen te blijven vernieuwen en verbeteren!
5 mei 2018 03:02
Zelfde webbouwer als indeleiderstrui.nl? Echt heel slecht dit...
5 mei 2018 03:15
Heel karig dit wielerflits...
5 mei 2018 05:32
Voorlopig is dit een stap achteruit. Ik kan geen oude reacties zien, en het is ook totaal onoverzichtelijk.
    5 mei 2018 09:49
    Super onoverzichtelijk... Alles is veel te groot en idd de reacties van nieuw naar oud is heel irritant.
5 mei 2018 06:28
De reacties lezen is echt veel minder chill geworden..
5 mei 2018 06:44
voorbeschouwing etappe 2 scrollt ook naar de zijkant op mobiel.
    5 mei 2018 06:45
    En de foto's laden traag en zijn dan een leeg vak van een meter
5 mei 2018 06:57
Ik vind alles ook veel te groot en schreeuwerig (safari op tel). Daarnaast laden sommige foto’s niet, leest de startpagina niet lekker en zou ik de reacties van oud naar nieuw (willen) sorteren.
Bovendien zou ik deze verandering doorvoeren op een rustiger moment of icm de oude versie (dat je kan switchen en dat de nieuwe kan worden verbeterd)
    5 mei 2018 07:26
    Overigens vind ik de dropdown “Toon lijstweergave nieuws” op de voorpagina wel weer een goede zet
    5 mei 2018 07:30
    Scrolltechnisch zou het in ieder geval schelen als je het blokje “gerelateerde berichten” een stuk kleiner maakt. Zoals bij “populaire berichten”.
    (En de filmpjes niet zo groot en zo vaak)
5 mei 2018 06:59
Op 1 dag van een professionele site naar een onoverzichtelijke site die niet aangenaam is om door te scrollen..
5 mei 2018 07:05
Nieuwe site is altijd even wennen. Ik gebruik wielerflits eigenlijk alleen op m'n mobiel en daar lijkt ie nu wel meer geschikt voor.
    5 mei 2018 07:08
    Merk dat de foto's bij etappe 2 voorbeschouwing de lay-out op mobiel verprutsen.
5 mei 2018 07:12
Mja, ik denk dat ik nog ‘even’ moet wennen, maar tot nu toe vind ik het helemaal niks. De meeste redenen waarom zijn al genoemd door meee WF’ers.
5 mei 2018 07:25
Het is jullie website dus mij boeit het niet zo veel, ik vind het veel lelijker geworden maar ik hoop dat je er veel pecunia mee verdient. Ben het wel eens met onderstaande reacties die de wens uitspreken om de reacties van oud naar nieuw te laten lopen. Het dunkt me dat het succes van WF afhangt van deelname van de gebruiker........
5 mei 2018 07:33
Snel terug naar de oude site. Pagina's laden slecht, voorpagina is onoverzichtelijk en oude reacties zijn niet te lezen.
5 mei 2018 07:37
Alles wat nieuw is is even wennen ,geef het een week de tijd en je kijkt er heel anders tegen aan.
5 mei 2018 07:53
Hier word ik niet vrolijk van :(
5 mei 2018 07:59
Hoe kom je bij het verbetertopic nowadays ?

Inloggen etc was een warphole
    5 mei 2018 09:52
    Klopt. Je word iedere keer uitgelogd als je naar het forum gaat. En na poging 7 werkt het opeens weer. Om later weer uitgelogd te zijn.
5 mei 2018 08:01
-De zoekfunctie op het wielerforum geeft een foutmelding (HTTP ERROR 500)
-Wielerforum: de laatste 5 topics met een nieuw bericht vind ik wat weinig, m.i. heb ik zo onvoldoende overzicht over recent gebruikte topics. Graag naar minimaal 10. De totale 'boomstructuur' van het forum hoeft van mij niet per se op dezelfde pagina te staan, daar kan evt ruimte worden gewonnen.
-Helaas nog steeds video's die spontaan starten en andere bewegende (schreeuwerige) reclame, nu zelfs soms tussen de reacties door. Vooral die video's vind ik heel vervelend en een reden om mobiel zeer terughoudend te zijn met het gebruik van WF.
-Het moment van (proberen) invoeren gisteren was wat ongelukkig. De site lag een paar keer feitelijk plat terwijl veel leden informatie wilden uitwisselen rondom de start van de Giro, de valpartijen voor de tijdrit etc. Dit helpt niet qua draagvlak voor een nieuwe site.
-Leuk dat je tijdens het typen van een bericht kan zien dat er nieuwe reactie is (kan crossposten voorkomen), maar minder leuk dat het bericht dat je aan het typen bent wordt gewist als je op de melding klikt.
5 mei 2018 08:26
Ik word er niet echt happy van, er is nu zoveel wit (en zóveel geel in het algemeen) tussen de vlakken tekst. De reacties lezen was op de oude website zoveel fijner. Ik blijf aan het scrollen zo, vreselijk. Sorry wielerflits, ik besef dat jullie je best hebben gedaan maar dit is mijn inziens geen verbetering. Ik heb het idee dat ik het AD zit te lezen, getsie.
5 mei 2018 08:30
Ik ben toevallig usability consultant dus ik doe onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van apps en websites en help men deze te verbeteren.

Al hoewel esthetiek zeker niet onbelangrijk is zal het altijd ondergeschikt moeten zijn aan het doel, wat hier volgens mij vrij eenvoudig is: het consumeren van nieuws en (voor velen) met name de commentaren.

De homepagina is verre van optimaal. Je wordt over-gestimuleerd met allerhande tegels met informatie waarvan er drie feitelijk hetzelfde zijn: het nieuwsoverzicht in chronologische volgorde. Daarnaast hebben alle tegels hetzelfde visuele gewicht en zijn ze min of meer lukraak geplaatst (je mist een duidelijk grid). Met andere woorden, de gebruiker wordt niet begeleidt bij het scannen van de pagina (eye path). Eigenlijk is de nieuwsoverzicht-pagina een perfecte homepagina. Duidelijke hiërarchie met wat randzaken in de rechter kolom. Wat daar alleen verbeterd zou kunnen worden is de locatie van het kadertje met het aantal commentaren aangezien te continu moet switchen tussen de titel van het bericht en het aantal reacties.

Het is sowieso vrij lastig om een compleet nieuw ontwerp in een keer te lanceren aangezien mensen per definitie afwijzend tegenover verandering staan. Ontwikkelaars worden doodmoe van mij omdat ik alles eerst goed wil testen met gebruikers om zeker te weten dat het een daadwerkelijke verbetering is. Wat je ook zou kunnen doen ik het voor een selecte groep van kritische gebruikers (die zijn makkelijk te vinden hier :)) uitrollen.

Anyway, Wielerflits is mijn favoriete website, met name omdat er goed gediscussieerd wordt door mensen die heel veel kennis en humor hebben. Ik ga effe een ad-blocker zoeken (ik vind het overigens niet erg om te betalen om de advertenties te laten verdwijnen). Succes met het doorvoeren van verbeteringen. ;)
5 mei 2018 08:40
Verbetertip:
Bij het teruglezen van reacties eindig ik op elke pagina nu bovenaan. Wil dan de volgende pagina met recentere reacties lezen dan moet ik eerst naar onder scrollen om naar de volgende pagina te gaan. (of de url aanpassen)
5 mei 2018 08:43
Test
5 mei 2018 08:56
Hoi WF, ik kom met de desktop PC (opera, linux) niet meer in het forum. Enkel nog via de mobiel. Daarnaast is er ook een weergave probleem. zie link naar screenshot van de giro 2e etappe voorbeschouwing.

Het concept ziet er flitsender uit, maar er zitten nog wel een berg bugs in en er missen features zoals report user en edit reaction.


https://s9.postimg.cc/k2s87kdj3/wf_bug.png
5 mei 2018 08:59
Ziet er goed uit op mobiel. Puntjes van kritiek:
Bij dit artikel bijvoorbeeld: http://www.wielerflits.nl/chris-froome-ik-ben-blij-dat-ik-niet-zwaarder-geblesseerd-ben-na-vandaag/
zie ik in het artikel drie verschillende soorten van tekstweergave, eerst bold, dan lichter en vervolgens normaal. Vind ik persoonlijk een beetje te veel van het goede. Ook lijken de blauwe linkjes in de tekst een grotere font te gebruiken dan de rest van de tekst, maar dat kan optisch zijn door het gebruik van zowel bold als underline. Ziet er wat slordig uit, ik zou dan persoonlijk de underline weglaten. Of bold weglaten. Of beide, de afwijkende kleur maakt al duidelijk dat het een link is.
5 mei 2018 09:05
Ik kan bovendien mijn eigen reacties niet eens lezen. Wat was er in vredesnaam mis met de oude website dat jullie besloten hebben naar dit format over te gaan? Het is erg schreeuwering en tabloid-achtig geworden nu.
    5 mei 2018 10:11
    Heb ik ook. Waarom kunnen wij onze eigen reacties niet lezen?
5 mei 2018 09:13
Ik zie nu dat als je tussen p1-p3 van de commentaren wisselt, alles wat je tot dan toe getypt hebt weg is. Dat bleef eerder staan en was wel handig.

Verder van harte met de nieuwe website (of alleen nieuw design?). Ziet er fris uit, ook wat meer/beter ruimte voor de advertenties zie ik. Hoop voor jullie daarmee nog wat meer aan de site verdiend kan worden.

Sommige reacties lijken me in het kader "vroeger was alles beter". Weinig constructief, dus ik zou me er niet teveel van aantrekken. Geef het een week en we weten niet beter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.