De nieuwe WielerFlits-site staat online
vrijdag 4 mei 2018 om 23:29

De nieuwe WielerFlits-site staat online

Een dag later dan oorspronkelijk gepland presenteren wij vandaag een frisse, nieuwe vormgeving. Met deze nieuwe lay-out willen wij jullie wielerfans in de toekomst nog beter van dienst zijn.

Een van de belangrijkste toevoegingen is de introductie van een liveblog. Tijdens de Giro d’Italia kan je op WielerFlits iedere etappe op de voet volgen via een uitgebreide tijdlijn. In de chatbox die naast de tijdlijn staat, kan je de koers met andere leden bespreken.

We hebben de ambitie om de site constant te blijven verbeteren. Mis je iets, heb je een suggestie of zou je een bepaalde optie graag toegevoegd zien?
Laat het ons weten in de reacties!

RIDE Magazine
233 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2018 09:22
Duurt wel even voordat reacties in beeld komen.
5 mei 2018 09:22
Dit met die advertenties moet echt zo snel mogelijk stoppen, slaat werkelijk waar helemaal nergens op.

Als je de site opent op je mobiel zie je alleen het topmenu en dan dat Samsung Sunweb filmpje dat meteen gaat spelen. De titel van het hoofdartikel is niet eens te zien! Hoe kan je denken dat dit aantrekkelijk is voor nieuwe (potentiële) wielerflits lezers?

En dan als je eindelijk een artikel hebt gevonden om te lezen, dan open je het en zie je op het eerste beeld NOG minder. WEER zo'n advertentie, dan scrollen om (waarom dan ook) weer de banner van het nieuwsbericht te zien waar ik al in zit, en pas anderhalf mobiel scherm later is er iets te lezen..... Vervolgens past het artikel, en de foto's, zich niet aan aan je beeldscherm en moet ik ook zijwaarts scrollen om alles te zien; de absolute dood voor elke mobile page.

En dan de reacties..... De keuze om EERST het blok te plaatsen waar je je eigen reactie kan typen, en dan pas de oude reacties te laten zien, en die dan ook nog in omgekeerde volgorde... Dit motiveert mensen nog meer om niet te lezen wat anderen zoal geschreven hebben. Zo wordt het nog meer een prikbord waar mensen hun eigen stukjes kak op spuien, ipv een forum waar mensen daadwerkelijk met elkaar in discussie gaan over wielrennen.

Oh ja, en dat je pas naar andere pagina's met reacties kan hoppen als je helemaal onderaan de website bent is ook een hele gekke keuze. ALS je dan zonodig de reacties in foute volgorde wilt hebben, geef dan in ieder geval de mogelijkheid om zo snel mogelijk naar de eerste te komen.

En laatste punt: tussen nieuwsbericht en de reacties staat VEEL te veel troep. Die wielerflits videos lekker ergens onderaan zetten, die hebben met het artikel zelf niks te maken. En die banners voor de andere artikelen moeten echt VEEL kleiner.

Kortom, het is totaal onoverzichtelijk en gebruikersonvriendelijk geworden. Ik snap heel goed dat er inkomsten moeten komen uit Google Ads, maar de manier waarop deze nu naar je kop gesmeten worden kan echt niet. De reactiefuncties zijn zwaar achteruit gegaan, en het bevordert het met elkaar over wielrennen lullen totaal niet. Overigens is ook het forum veel slechter geworden, met maar iets van 5 topics die getoond worden... Ook weer een onbegrijpelijke keuze. Ik heb echt helemaal NIKS tegen vernieuwing, maar laat het alsjeblieft wel vernieuwing en verbetering zijn. Dit is pure achteruitgang, en de timing is ook nog eens bizar.
5 mei 2018 09:22
Kleurstelling is fris. Site oogt veel moderner. Wat kinderziektes oplossen en deze site kan weer een aantal jaar mee.
5 mei 2018 09:26
Ik kan op het forum mijn oude posts niet meer bewerken... ook niet heel handig bij spelletjes
    5 mei 2018 11:28
    Ontmasker je nu jezelf als valsspeler? :o
    5 mei 2018 12:05
    @Xistnc ja... busted ;)

    Zie dat het alleen op de mobiele site is... ook niet echt handig, maar daar valt dan nog wel mee te leven
5 mei 2018 09:29
Graag de tijdslijn weer als de oude site maken. Verder is het ff wennen, maar dat lukt wel.
5 mei 2018 09:31
Ziet er wat mij betreft prima uit en werkt ook goed op mijn telefoon.
In de datamigratie lijkt iets niet helemaal goed te zijn gegaan: op het forum staan sommige topics vol met steeds 3 keer hetzelfde bericht.
5 mei 2018 09:33
edit wf: waarvan akte
5 mei 2018 09:37
Elke keer met een nieuwe look is het even wennen en in het algemeen gaat dat snel. Maar deze keer is het voor mijn gevoel een flinke stap terug.

De toegepaste overwegingen mbt responsiveness etcetera lijken me valide, maar de manier waarop ze toegepast zijn is niet adequaat. Ik adviseer WF om de oude site nog een maandje terug te zetten en dat maandje te benutten om zelf de nieuwe site uit te proberen en door te testen.

Los hiervan: het mag bij een overgang natuurlijk nooit gebeuren, dat er meerdere dagen aan content verloren gaat. En dan bedoel ik niet de nieuwsberichten, maar de discussies. Dat zijn namelijk de belangrijkste assets van een platform als dit.

Succes!
5 mei 2018 09:41
Ik weet niet of het al gemeld is, en of het de bedoeling is, maar op m'n mobiel (iPhone X if it matters) moet ik de reacties van achter naar voor & van onder naar boven lezen. Totaal niet intuïtief.
5 mei 2018 09:43
Helaas moet ik de meeste reacties bijtreden : heel onoverzichtelijk door te grote blokken publiciteit. Met de oude kon je alles nieuwtjes netjes in één oogopslag zien, nu moet je scrollen. Maar dat is wat websitebouwers willen want dan hebben ze net meer ruimte voor publiciteit ter beschikking.
Kan je met deze kritiek naar de bouwers ? Nee want die IT-ers wanen zich nog goddelijker dan Lodewijk 14 al was. Jammer.
5 mei 2018 09:46
Hmmmm, Niet echt een verbetering, dit zou beter moeten kunnen. Wel goed dat er aan vernieuwing wordt gedacht
5 mei 2018 09:49
Ben (nog) niet razend enthousiast. Wordt de app ook aangepakt? Die bezoek ik tegenwoordig vaker dan de website.
De app verdient een make-over. Reageren in daar bijv.nog niet mogelijk.
5 mei 2018 09:57
Ik ben ook geen liefhebber van nieuwste reacties bovenaan. Gisteravond zag ik nog een optie om dat voor jezelf te bepalen. Maar die is nu ineens weer weg?

Verder word ik ook niet direct blij van de verandering. Maar ik moet gewenning er nog even overheen laten gaan. Dat helpt soms (maar net zo vaak ook niet). Ik word in ieder geval ERG kriebelig van die drie stroken reclame onder elk artikel (die ik zie ondanks een goede reclameblokkeerder) ” Alleen vandaag: POC fietsbrillen voor de helft van de prijs”, enzo. Dat neemt alleen maar ruimte in beslag, en hoort gewoon niet tussen het blok van artikel en de (zeker belangrijke!) reacties van lezers. Het kost mij een extra (!) volledig scherm op mijn computer doorscrollen voordat ik bij de eerste reactie ben. Voor die reacties kom ik hier. Maar dan moet je mij niet gaan irriteren met dit soort drempels. Houd bij elkaar “behorende” blokken gewoon bij elkaar. En als je reclame of andere nuttige toevoegingen wil, zorg dat dat buiten de lopende doorgang blijft. Borden staan ook niet midden op de weg, die staan aan de zijkant. Uit de weg voor zij die daar niets mee van doen willen hebben.

En ik merk dat ik al gelijk in de valkuil trap door op 'Beantwoorden' te klikken. Dan blijk je dus ineens een reactie-op-een-reactie te geven en daar als een subreactie toegevoegd te worden, in plaats van gewoon chronologisch in de lijst van reacties te komen.
5 mei 2018 09:57
Nieuwe website is altijd wennen en ik raak momenteel op de mobiel een beetje de weg kwijt.

Zo lang het reactie gedeelte fijn is (wat nu niet zo is) vind ik de rest allemaal prima. Wel jammer, maar ook logisch dat het een steeds commerciëlere club wordt. Het biedt vast ook meerwaarde, maar vergeer niet wat Wielerflits groot heeft gemaakt. Dat zijn de reacties van de leden niet een samenwerking met Futurumsport etc.
5 mei 2018 10:11
Ik krijg steeds meldingen als er een reactie komt op het verbetertopic (omdat ik de start van het topic ben). Is dat uit te zetten?
5 mei 2018 10:19
Sorry, vind het niet echt een verbetering om eerlijk te zijn. De layout is wat frisser, maar (zeker op de telefoon) minder gebruiksvriendelijk met die reclame etc. Jammer, aangezien ik toch vaak Wielerflits op mijn telefoon gebruik ipv achter mijn pc te kruipen.
5 mei 2018 10:20
Persoonlijk snap ik de timing niet helemaal. Waarom een nieuwe site publiceren tegelijkertijd met de start van de giro? Opzich heeft de site nu een fris nieuw uiterlijk waar ik, na nog enig oppoetswerk (de vele en veelal dubbele adds op een pagina), best aan zou kunnen wennen. De Homepage is echter een pagina die ik nauwelijks kan gebruiken. Zoals al werd aangegeven door Abdoe is het nieuwsoverzicht eigenlijk de betere Homepage. Daarnaast missen er bij mij een aantal afbeeldingen in posts, zoals in de voorbeschouwing van etappe 2 (die van Marcel Koch) . Ook missen vele avatars van gebruikers die onder een post reageren (Android, Chrome). Laatste punt: er lijkt geen SSL certificaat actief te zijn? Als ik de site benader via m'n Android toestel zie ik een rood uitroepteken en wordt de site via http benaderd. Lijkt me niet veilig en Google gaat dat ook afstraffen na verloop van tijd.

Verder moedig het vernieuwen en vooral verbeteren aan. Ik hoop dat jullie wat aan de feedback hebben. Veel succes met het verbeterproject in ieder geval!
5 mei 2018 10:20
Nu zijn de reactie tijden ook verdwenen... Chaos... Waarom niet ergens in de winter testen dit..
5 mei 2018 10:36
Net iets te snel gelanceerd? Ot te weinig getest. Vooral op mijn telefoon nogal irritante dingen. Font te groot, automatisch laden filmpjes van ads en vooral teveel ads. Adblocker wil je toch ook niet stimuleren lijkt me :p. Verder even wennen maar zal wel loslopen na de feedback en aanpassingen op de site.
5 mei 2018 10:39
teveel reclame, en oude reacties eerst is een stuk fijner
5 mei 2018 10:40
teveel reclame, en oude reacties eerst is een stuk fijner. echt zonde, het was zo'n fijne site!
5 mei 2018 10:44
Een goede vooruitgang, met wat kinderziektes wat heel normaal is bij vernieuwing. Dit komt ongetwijfeld goed. :)
5 mei 2018 10:48
Bij sommige nieuwsberichten kan ik op mijn Android tablet (browser: Chrome 66.0.3359.126) niet tot onderaan scrollen. De pagina lijkt geblokkeerd, bijvoorbeeld bij dit nieuwsbericht en de voorbeschouwing van etappe 2 van de Giro. De site is op mijn tablet eigenlijk onbruikbaar. Bij kortere nieuwsberichten gaat het wel goed. Op mobiel en laptop werkt het goed.
    5 mei 2018 10:59
    Toevoeging: scrollen werkt wel, maar alleen als je scrolt over de langgerekte advertentie aan de linkerkant. Scrollen op een andere plek van het scherm werkt niet.
5 mei 2018 10:59
waar kan ik nu de discussies over het wel en wee van team Lotto-Jumbo , waaraan ik jarenlang met plezier heb meegedaan?
5 mei 2018 11:00
Het is een klein en mogelijk minder significant dingetje, maar de afbeeldingen in de buttons (social media buttons / zoek buttons etc) zijn niet gecentreerd. Wellicht ook iets om naar te kijken. :)
Zie hier een screenshot vanaf m'n telefoon. https://imgur.com/a/k9hYpO7

Om te reageren moet je ingelogd zijn.