De Plus kleurt koersverloop bij comeback: “Ik genoot van de pijn in de benen”
De Plus tijdens de Giro van 2017 - foto: Sirotti (archief)
woensdag 2 mei 2018 om 10:00

De Plus kleurt koersverloop bij comeback: “Ik genoot van de pijn in de benen”

Laurens De Plus is terug in koers. De 22-jarige Belg maakte in Eschborn-Frankfurt zijn eerste kilometers sinds zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije, waarna hij dit voorseizoen ook nog aangereden werd tijdens trainingskamp in Zuid-Afrika. “Ik was gewoon terug, voelde me goed en genoot zelfs van de pijn in de benen”, zegt hij na afloop op de ploegsite van Quick-Step Floors. Hij werd uiteindelijk 63e.

“In het begin moest ik mezelf terug vinden en het gevoel krijgen in het peloton en de bochten, maar na dertig kilometer was ik al vergeten dat ik er een tijdje uit was geweest”, beschrijft De Plus zijn gevoel. Hij sprong in de finale zelfs mee in een vlucht om een sprint te voorkomen. “Ik ben erg blij dat ik weer kon koersen en mee kon zitten in de ontsnapping. Ik was verrast dat ik zo goed was op de klimmen, maar na 200 kilometer kreeg ik een klap van de hamer en was ik helemaal leeg.”

“Na zoveel maanden langs de kant was ik toch wel wat gestrest en nerveus voor de koers. Nu ben ik superblij om terug te zijn en kan niet wachten op naar de Verenigde Staten gaan”, geeft hij aan. Voor De Plus staat een deelname aan de Ronde van Californië op het programma. “Maandag vliegen we daar naartoe na enkele dagen zware training.”

In Lombardije viel De Plus in een ravijn, waarbij hij breukjes in zijn knie en enkel opliep. Toen hij daar eenmaal van hersteld was, werd hij tijdens een trainingsrit aangereden door een vrachtwagen. De talentvolle klimmer had meerdere schaafwonden en een kleine kneuzing van de longen en de nieren. Dat viel mee vergeleken met zijn ploegmaat Petr Vakoč, die twee rugwervels brak en nog steeds herstellende is.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2018 10:12
Er blijft een vreemde twist in deze koers zitten. Sowieso kun je het laatste vlakke stuk makkelijk 10 kilometer inkorten. Dan heeft deze sympathieke klimmer ook meer kans. Nu is het gewoon een Tourrit als eendaagse, die gezien het huidige parkoers door de juiste specialist wordt gewonnen.
2 mei 2018 10:21
Wat als deze jongen, en vooral Vakoc het voorjaar ook nog eens hadden kunnen rijden, QS loopt echt over van talenten.
2 mei 2018 10:25
Krijgt, zodra hij iets te zeggen heeft, onmiddellijk een plaatsje(headline) op wielerflits!
2 mei 2018 11:10
Jean Dumas >>> Als De Plus gewoon had meegedraaid had hij ook kunnen winnen. Mede door dat storen van hebben kwamen de vluchters uiteindelijk een paar km tekort. Achteraf wel mooi dat dan juist QS het ook niet afmaakt in de sprint. De aanvallers hebben met het vernieuwde parcours in elk geval duidelijk een serieuze kans. Het gaat niet zomaar meer een sprint worden als ze (hopelijk) dit parcours gaan aanhouden.
2 mei 2018 11:14
@CS
Hij zegt net dat ie volledig leeg was na 200km dus ik denk niet dat hij dan de sterkste was van de kopgroep.
2 mei 2018 11:20
Die kans lijkt dan inderdaad erg klein. Maar dan had die laatste 10 km ook geen verschil gemaakt. Het gaat me meer om het feit dat de aanvallers gisteren juist wél een reële kans hadden. Terwijl Jean Dumas het doet voorkomen alsof een zege voor een sprinter op het huidige parcours bijna een 1+1=2'tje is.
2 mei 2018 11:46
@Wielrenner en terecht toch?
2 mei 2018 12:40
Weer een "gillende" van Belgiëghem bij Eurosport over "Laurens de Plus, wat een fenomeen"! De man zit in een kopgroep (na lang blessureleed) en is dan een fenomeen. Ik hoop dat hij het gebruikte in de betekenis van " verschijnsel" en zeker niet in de betekenis van "genie", want het wordt tijd dat hij zijn chauvinisme op een neutrale zender eens wat dimt.
2 mei 2018 13:14
@peervaneynthoven
Toen Boom een stuk na zijn comeback net binnen de tijdslimiet belandde in een klimtijdrit was dat hier nog een prestatie waar hij op kon bouwen. Dan is het best knap wanneer je in je eerste koers, meteen een zware eendagswedstrijd, op deze manier in beeld komt.
2 mei 2018 16:00
Eurosport neutraal? Niet veel van te merken met een Been of Traksel en een Nederlander in winnende positie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.