De Tier stond wiel af aan Van der Poel: “Zonder lekke band zat hij er bij”
foto: Cor Vos
zaterdag 1 augustus 2020 om 19:10

De Tier stond wiel af aan Van der Poel: “Zonder lekke band zat hij er bij”

Floris De Tier reed naast zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel toen hij een lekke band kreeg. De Vlaming stond vervolgens zijn wiel af Van der Poel, die vervolgens weer verder kon. “Maar zonder lekke band zat hij er denk ik bij.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gebeurde recht vooraan, toen we nog maar met veertig renners waren”, gaat de renner van Alpecin-Fenix verder tegen zijn ploeg. “Ik ben direct gestopt en heb mijn wiel gegeven. Andere wagens hoorden natuurlijk ook meteen dat Mathieu lek had gereden, dus die zullen het tempo toen wel hebben opgevoerd.”

“Het was een heel slecht moment”, eindigt hij. “Ik denk dat we daar de wedstrijd hebben verloren.” Van der Poel kwam uiteindelijk als vijftiende binnen, op meer dan tien minuten van winnaar Wout van Aert. De Tier haalde de finish niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.