De Vlaeminck: “Van der Poel maakt de sport een beetje kapot”

zondag 18 november 2018 om 15:22

foto: PhotoPress.be

Roger De Vlaeminck is geen fan van de soevereiniteit van Mathieu van der Poel. De voormalig veldrijder verwijt de Europees kampioen dat hij de cross kapotmaakt. “Ik vind het heel jammer wat er allemaal gebeurt. Er komt niemand tot aan de enkels van Mathieu van der Poel, hij is veel te goed”, zei De Vlaeminck bij de Flandriencross tegen Sporza.


“Ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af”, aldus de wereldkampioen veldrijden van 1975. “Na tien minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden. Het is het bekijken niet meer waard. Van der Poel is een echte Hollander die alles naar zich toe wil trekken. Dat begrijp ik, maar je kunt het ook mooi maken als je de beste bent, want ik vind het niet meer mooi. Van der Poel maakt de sport een beetje kapot.”

Van Aert trainen: “Ik wil dat zeker doen”
De Vlaeminck gooit ook een balletje op. Hij wil Wout van Aert trainen om het gat met Van der Poel te dichten. “Misschien is het voor dit jaar te laat, maar volgend seizoen kan dat zeker lukken”, aldus de 71-jarige Belg. “Ik ben er zeker van dat Van Aert terugkomt en dat Van der Poel hem dan niet meer losrijdt. Al moet Van Aert eerst wel van die contractbeslommeringen verlost zijn, want die spelen hem parten. Ik wil dat zeker doen. Ik ben altijd voor de zwakkeren. Ik was destijds iets zwakker dan Eddy Merckx. Niet veel, maar ik heb me altijd aan hem opgetrokken.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

FondriestTF3 18 november 2018 om 18:12

Alle respect voor de toppers van weleer. Maar tijden veranderen wel degelijk.

De techniek van Dhr. De Vlaeminck in zijn hoogtijdagen… daar lacht de nummer 22 van vandaag nog om. Voor Van Aert en Van der Poel is dat eerder een uitzending van ‘De Leukste Thuis’ dan dat ze er ook maar iets van opsteken.

Dat hij dat zelf niet wil zien… tsja.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.