De Vries terug op de fiets, De Jong zwaar geblesseerd
Hartthijs de Vries - foto: Petros Gkotsis
woensdag 31 mei 2017 om 16:12

De Vries terug op de fiets, De Jong zwaar geblesseerd

Hartthijs de Vries heeft zijn comeback gemaakt. De onfortuinlijke Fries van SEG Racing Academy knalde drie weken geleden vol door een achterruit van een auto tijdens een trainingstocht in Limburg. Het 20-jarige talent brak zijn neus en liep snijwonden in zijn aangezicht en nek op, maar won gisteren het districtskampioenschap tijdrijden.

Volgens de Leeuwarder Courant is De Vries nog niet helemaal de oude. De jongeling verloor bij de crash veel bloed, waardoor zijn bloedwaardes nog niet op orde zijn. Bovendien heeft hij nog altijd last van een stijve nek. “Ik heb vorige week alweer veel getraind en dat pakte goed uit. Deze titel is dan ook een mooie opsteker.’ Ik heb ook alweer vijf uren getraind en je moet toch ergens weer beginnen”, aldus De Vries, die zondag start in de Ronde van Limburg.

De Jong voor onbepaalde tijd aan de kant

Martijn de Jong heeft veel minder geluk. De ploeggenoot van De Vries kwam ‘bizar’ zwaar ten val in de eerste rit van de Ronde de l’Isard, laat SEG Racing Academy-teammanager Bart van Haaren aan WielerFlits weten. “Het was enorm schrikken, renners en begeleiding waren in shock. De rit werd daarna geannuleerd. Martijn heeft zes dagen in Frankrijk gelegen (inmiddels is hij weer in Nederland, red.) met breukjes in twee nekwervels, breukjes in twee rugwervels en een gebroken schouderblad. Ik hoop dat hij volledig herstelt, het was echt heftig.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2017 17:10
Go Hartthijs De Vries.
Shit happens, als 't maar weer goed komt met Martijn de Jong.
31 mei 2017 17:27
Die titel is wel lekker oud-Hollands zeg, qua achternamen. Nu nog even een Bakker in het nieuws en nog een reactie van Jan Janssen op iets en het feest is compleet.
31 mei 2017 18:08
Het was heftig, maar wat is er eigenlijk gebeurd?
31 mei 2017 20:28
Dat wordt zijwieltjes voor die jonge gasten van SEG ;)
31 mei 2017 21:20
@verweggistan
Wat dacht je van een racemonster. De Vries stond alweer op 't podium.
Quote: "SEG Racing Academy‏
Happy to see @Hartthijs back on the podium after his crash. Averaging 47,5km/h, he was the fastest on the 18.4km track. Nice one!"

Om te reageren moet je ingelogd zijn.