De Weert: “Record van Campenaerts zal een tijdje blijven staan”
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2019 om 08:44

De Weert: “Record van Campenaerts zal een tijdje blijven staan”

Kevin De Weert zag van dichtbij hoe Victor Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins wist te verbeteren. De Belg wist zelfs de magische grens van de 55 km/h te doorbreken. “Dit record zal toch wel een tijdje blijven staan”, zo vertelt De Weert aan Sporza.

De Weert maakte – als performance manager bij Lotto Soudal – onderdeel uit van de entourage van Campenaerts. De oud-renner was na afloop dan ook bijzonder emotioneel. “We hebben ons nooit echt zorgen gemaakt”, aldus De Weert. “Al had Victor na veertig minuten wel een zwak momentje.”

Het bleek slechts een kortstondig dipje, want in de slotfase wist Campenaerts opnieuw te versnellen. “We wilden in het slotkwartier nog versnellen, maar hij is er iets later aan begonnen. Uiteindelijk primeert zijn gevoel”, aldus De Weert, die trots is op zijn poulain. “We zaten uiteindelijk vrij dicht bij de gehoopte afstand.”

“Ik wist dat de 55 kilometer een stiekem doel was.” Campenaerts kwam uiteindelijk tot een afstand van 55,089 kilometer. “Dit zal nog wel een tijdje blijven staan”, is De Weert zeker. “Er is niemand die zich zo kan focussen voor een uur”, is hij lovend over zijn protegé.

foto: Cor Vos

De blik op Romandië 
Campenaerts en De Weert: het lijkt een gouden duo. “We begrijpen elkaar goed, ja”, geeft die laatste aan. “En we hebben nog doelen. Over twee weken rijdt Victor alweer de Ronde van Romandië. We zullen ook daar weer ons uiterste best doen, aangezien er een proloog en een tijdrit op het programma staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.