Debusschere: “Als ik mijn kans wil wagen, zal ik het ook mogen doen”

Debusschere: “Als ik mijn kans wil wagen, zal ik het ook mogen doen”

foto: Cor Vos (archief)

Jens Debusschere richt zijn pijlen deze Tour de France op de sprints en ontsnappingspogingen. De West-Vlaming is de enige Belg in de selectie van Katusha-Alpecin. “Als er een sprint is en ik wil mijn kans wagen, dan zal ik het ook mogen doen”, vertelt Debusschere tegen HLN.

In de selectie van Katusha-Alpecin zitten met Rick Zabel en Marco Haller nog twee snelle renners. “Voel ik mij niet top, dan hebben we nog Rick en Marco die het eventueel ook kunnen”, geeft Debusschere aan. “Tot nu toe is het altijd zo geweest dat ik aanzien werd als de eerste sprinter en dan pas Rick en Marco, maar ik heb ook wel voor mijn eigen uitgemaakt dat ik al een paar ontgoochelingen voor mezelf en de ploeg achter de rug heb en dat ik deze Tour van dag tot dag zal afwachten wat de vorm is.”

“Zo zal iedereen waarschijnlijk wel eens de kans krijgen om zich te tonen, wat toch de bedoeling is van de ploeg”, aldus de Belgische coureur. “We hebben genoeg snelle mannen, althans snel in de tweede lijn, om iets te doen naast alle andere treinen. Wanneer ik tevreden zal zijn over mijn Tour? Als ik het gevoel gehad heb dat ik hier op mijn plaats was.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.