‘Debusschere en Biermans niet zeker van overgang naar fusieploeg’

donderdag 26 september 2019 om 09:07
‘Debusschere en Biermans niet zeker van overgang naar fusieploeg’

foto: Cor Vos

Een aantal renners van Katusha-Alpecin gaat niet mee naar de fusieploeg met Israel Cycling Academy. De Israëlische formatie heeft al 27 renners onder contract voor 2020 en kan dus niet alle elf Katusha-renners met een doorlopend contract meenemen. Onder meer Alex Dowsett valt buiten de boot, meldt Het Nieuwsblad.

De fusie tussen Katusha-Alpecin en Israel Cycling Academy is afgerond en wordt snel officieel. Eigenlijk neemt de ProContinentale formatie de WorldTour-licentie over van de Zwitserse ploeg. Daarbij heeft het ook recht op de renners met doorlopende contracten van Katusha-Alpecin. Maar omdat een WorldTour-ploeg maximaal dertig renners (waaronder drie neoprofs) mag hebben, kan niet iedereen mee van Katusha-Alpecin.

Israel Cycling Academy heeft namelijk zelf al 27 renners onder contract voor 2020. Nils Politt gaat hoe dan ook mee, in tegenstelling tot Alex Dowsett, Dmitry Strakhov en twee anderen die ergens anders onderdak moeten vinden voor 2020. Er is ook nog een groep Katusha-renners die weg mag, maar niet weg moet. Daaronder vallen de Belgen Jens Debusschere en Jenthe Biermans. Zij verkeren dus nog altijd in onzekerheid.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.