Debutant Valverde: “Ik heb geen angst voor de kasseien”
zondag 7 april 2019 om 09:24

Debutant Valverde: “Ik heb geen angst voor de kasseien”

Alejandro Valverde heeft al veel meegemaakt in zijn carrière, maar vandaag begint hij aan iets nieuws. De Spanjaard maakt op 38-jarige leeftijd namelijk zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. “Nu ik wereldkampioen ben, is dit het goede moment”, zo vertelt hij aan de verzamelde pers.

Valverde doet zijn verhaal in een hotel in Beveren, de uitvalsbasis van zijn ploeg Movistar. De Murciaan kijkt uit naar Vlaanderens Mooiste, maar is ook op zijn hoede. “Ik hou van deze wedstrijd. Ik heb geen angst voor de kasseien. Maar ik ben wel bang voor de nervositeit in het peloton. Vlaanderen is een hele nerveuze wedstrijd.”

Valverde reed in zijn achttienjarige carrière nog nooit de Ronde van Vlaanderen. Steker nog: zijn optredens in kasseiklassiekers zijn op één hand te tellen. Maar Valverde liet toen wel zien over kasseien te kunnen rijden. Ziet hij zichzelf dan ook als favoriet? “Nee, ik ben geen favoriet”, is zijn duidelijke antwoord.

Alejandro Valverde tijdens Dwars door Vlaanderen – foto: Cor Vos

“Ik weet vrijwel niks over deze koers” 
“Ik ben gewoon realistisch. Ik weet dat het heel erg moeilijk zal worden om mee te strijden met de kasseispecialisten. Ze hebben veel meer ervaring en zijn bovendien een stukje zwaarder. Je moet de Ronde van Vlaanderen gewoon goed kennen. En ik weet vrijwel niks over deze koers”, aldus Valverde.

“De kans is 90% dat ik niet win. Ik kan alleen zegevieren met een flinke dosis geluk en hele goede benen. Wellicht dat ik mijn debuut eerder had moeten maken. Dat zullen we zondagmiddag weten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.