Debuut Alejandro Valverde in Ronde van Vlaanderen 2019
foto: Sirotti
vrijdag 26 oktober 2018 om 15:13

Debuut Alejandro Valverde in Ronde van Vlaanderen 2019

Wereldkampioen Alejandro Valverde staat in 2019 voor het eerst in zijn imposante loopbaan aan het vertrek van de Ronde van Vlaanderen. Dat meldt Ciclosmo Internacional. De 38-jarige Spanjaard was vandaag present op de mediadag van zijn ploeg Movistar, waar hij alvast een tipje van de sluier onthulde van zijn agenda voor komend jaar.

“Ik ben er nog nooit geweest en het belooft leuk te worden”, zei Valverde over zijn deelname aan De Ronde, die in zijn regenboogtrui ook aan de start wil staan van de Ronde van Murcia, in zijn thuisregio.

Hoe zijn wedstrijdprogramma eruit gaat zien, is nog onduidelijk – daar wordt nog aan gesleuteld. “Maar ik heb altijd veel vrijheid gekregen om te kiezen waar ik naartoe wilde. Daarover zijn nooit problemen geweest, hoewel ik me ervan bewust ben dat er gedeelde belangen zijn. Eusebio (manager Eusebio Unzué, red.) weet wat goed voor me is en samen nemen we de besluiten.”

Velo d’Or
Valverde werd deze week voor de eerste keer in zijn carrière onderscheiden met de Velo d’Or, de Franse verkiezing van beste wielrenner van het jaar ene en initiatief van maandplad Vélo Magazine. Hij trad hiermee in de voetsporen van onder anderen zijn landgenoten Miguel Induraín en Alberto Contador, die de prijs eerder wonnen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2018 16:24
Kennelijk zat Eusebio er dit seizoen toch wel volkomen naast om z'n drie paradepaardjes gezamenlijk te laten starten in de grote rondes, dus ik zou niet teveel op zijn oordeelsvermogen af gaan als ik Valverde was.
26 oktober 2018 16:56
"Eusebio weet wat goed voor me is"
Ik lees hier tussen de regels
"Eusebio kan me maar beter plezieren en laten beslissen waar ik rij, want hij heeft ontzettend veel aan me te danken en ik rij het best als ik doe wat ik leuk vind"
    26 oktober 2018 18:34
    Ach joh die twee werken al jaren samen. Valverde is ook al al die jaren kopman en heeft echt wel precies zoveel invloed als hij wil.
26 oktober 2018 16:59
Het is een alleskunner dus ook hier verwacht ik eigenlijk wel een aansprekend resultaat. Zou hij de dubbel met Roubaix ook doen?
26 oktober 2018 22:10
We zullen zien, niet de eerste keer dat hij dit zegt. Ik denk dat een top 20 wel zal lukken, maar top 5 lijkt me toch lastig. een beetje zoals Boogerd en Celestino in 2003.
27 oktober 2018 19:52
Ik hoop dat ie 'm wint!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.