Decathlon AG2R met sterk viertal naar Amstel Gold Race
Benoît Cosnefroy was al eens zeer dicht bij de zege in de Amstel - foto: Cor Vos
maandag 8 april 2024 om 15:24

Decathlon AG2R met sterk viertal naar Amstel Gold Race

Decathlon AG2R La Mondiale is er al vroeg bij voor de Amstel Gold Race. De Franse formatie rekent komende zondag op een (op papier) sterke selectie, met Benoît Cosnefroy, Oliver Naesen en Dorian Godon. Ook seizoensrevelatie Paul Lapeira mag zich opmaken voor de heuvelklassieker.

De meeste ogen zijn gericht op Cosnefroy, die zich in het verleden al wist te onderscheiden in de Amstel Gold Race. Sterker, twee jaar geleden was de Fransman na de finish even in de veronderstelling dat hij als eerste over de streep was gekomen. Cosnefroy werd door de jury zelfs als winnaar aangewezen, maar zijn vreugde was van zeer korte duur. Na het bestuderen van de finishfoto werd Michal Kwiatkowski tot winnaar uitgeroepen.

Cosnefroy heeft met andere woorden nog wel een appeltje te schillen met deze wedstrijd. Met de vorm van de puncheur van Decathlon AG2R zit het wel snor: Cosnefroy won in aanloop naar de Amstel Gold Race Parijs-Camembert en werd vierde in de Région Pays de la Loire Tour.

Mogen we al iets verwachten van Paul Lapeira? – foto: Cor Vos

Twee andere renners van Decathlon AG2R om in de gaten te houden, zijn Oliver Naesen (vierde in Omloop Het Nieuwsblad en zevende in de Ronde van Vlaanderen) en Dorian Godon (vorig jaar winnaar van de Brabantse Pijl). Verder kijken we uit naar het debuut van Paul Lapeira in de Amstel Gold Race. De 23-jarige Fransman breekt dit seizoen volledig door op het hoogste niveau, met zeges in de Classic Loire Atlantique, Cholet Agglo Tour en Ronde van het Baskenland.

De zevenkoppige selectie wordt aangevuld met Pierre Gautherat, Valentin Retailleau en Damien Touzé.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.