Deceuninck-Quick-Step bevestigt transfer van Davide Ballerini

woensdag 21 augustus 2019 om 10:19
Deceuninck-Quick-Step bevestigt transfer van Davide Ballerini

Davide Ballerini wint op de Europese Spelen - foto: Cor Vos

Davide Ballerini rijdt ook komend seizoen op WorldTour-niveau, maar de Italiaan zal wel een ander truitje aantrekken. De 24-jarige renner heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Deceuninck-Quick-Step. Ballerini komt nu nog uit voor het Kazachse Astana.

Eerder wisten we al te melden dat de Italiaan in beeld was bij Deceuninck-Quick-Step, maar nu zijn de handen ook daadwerkelijk geschud. De snelle Ballerini maakte twee jaar geleden zijn profdebuut voor Androni Giocattoli-Sidermec. In dienst van de Italiaanse ploeg won hij enkele Italiaanse semiklassiekers, waardoor hij de interesse wist te wekken van Astana.

De Kazachse formatie bood hem uiteindelijk een contract aan voor één seizoen. Ballerini wist dit jaar al de gouden medaille te veroveren op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk, maar hij reed ook zeer aanvallend tijdens het Vlaamse voorjaar. “Davide is heel erg enthousiast en leergierig”, zo vertelt teammanager Patrick Lefevere. “Hij zal hard voor de ploeg werken.”

“Hij heeft al laten zien hoe sterk en veelzijdig hij is. We hopen hem nog beter te maken. Hij heeft genoeg talent”, aldus Lefevere. De kersverse aanwinst is uiteraard in de wolken, nu hij zijn krabbel heeft gezet onder het contract. “Dit is een droom die uitkomt. Ik probeer een kampioen te worden, maar ik ben nog altijd aan het leren. Dat kan ik bij deze ploeg”, zo concludeert Ballerini.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.