Deceuninck-Quick Step biedt excuses aan voor foto-rel

vrijdag 1 februari 2019 om 08:08
Deceuninck-Quick Step biedt excuses aan voor foto-rel

Deceuninck-Quick Step heeft via een persbericht excuses aangeboden voor het gedrag van zijn werknemer Iljo Keisse. De Belg bracht deze week een vrouw in verlegenheid, door een seksuele pose aan te nemen op een foto. Donderdag liet hoofdsponsor Deceuninck al weten een statement te verwachten vanuit de ploeg.


De ploeg heeft gehoor gegeven aan de oproep van zijn voornaamste geldschieter. “We willen graag onze excuses aanbieden voor alles wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Allereerst aan de vrouw die betrokken was in dit betreurenswaardige incident. Maar daarnaast ook aan alle andere vrouwen, de fans en de sponsoren.”

“We keuren dit gedrag absoluut niet goed. Een van de belangrijkste teamwaarden is onderling respect, en daar was hier duidelijk geen sprake van. Iljo heeft zijn fout toegegeven, en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden.”

Maatregelen 
De ploeg van manager Patrick Lefevere houdt het niet alleen bij excuses. “Een van onze taken is het opvoeden van renners, zodat ze voor iedereen respect tonen. We zullen dan ook specifieke gedragstrainingen invoeren voor al onze renners én de staf, zodat dit nooit meer zal voorkomen. We bieden nogmaals onze excuses aan.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Nina 1 februari 2019 om 09:13

De uitsluiting van Iljo was een brug te ver, maar als Lefevere geen dwaze uitspraken had gedaan en Deceuninck-Quick Step niet had liggen natrappen door podia te missen, waren de meeste wielerfans het al vergeten. Nu blijft het aanslepen omdat ze zo nodig hun koppigheid moesten uitwerken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.