Deceuninck-Quick Step en Jumbo-Visma passen voor Parijs-Tours
foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2019 om 10:43

Deceuninck-Quick Step en Jumbo-Visma passen voor Parijs-Tours

Ondanks dat de kritiek niet mals was na de Parijs-Tours van 2018 heeft de organisatie van de Franse najaarskoers weer besloten om onverharde grindwegen door wijngaarden in het parcours op te nemen. De ploeg van titelverdediger Søren Kragh Andersen, Team Sunweb, zal wel van de partij zijn, maar Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step zullen de koers dit jaar niet betwisten.

Vorig jaar ging de herfstklassieker mee in de trend: het wisselde de traditionele finale in voor een finale met daarin diverse onverharde stroken. “Dit zal de laatste keer zijn dat Quick-Step Floors deze wedstrijd rijdt, zelfs als we winnen”, was Patrick Lefevere vorig jaar woedend over het aangepaste parcours. “Dit heeft niets te doen met wegwielrennen.” En Lefevere heeft woord gehouden, zijn ploeg staat inderdaad niet aan de start. Jumbo-Visma, dat vorig jaar eveneens aan de start stond, zal dit jaar ook niet deelnemen.

“Op sommige stukken was het op het randje”, liet parcoursbouwer Thierry Gouvenou als reactie op de kritiek weten. “Er waren misschien wat te veel grindstroken, dat gaan we bijstellen.” En zie, ook Gouvenou heeft zich aan zijn belofte gehouden. De 217 kilometer lange koers is iets aangepast ten opzichte van vorig jaar.

Afgelopen editie waren er 12,5 kilometer aan stuiterpaden, nu is dit 10,7 kilometer. De eerste stroken doemen na 160 kilometer op. Vervolgens hebben de renners circa tien kilometer rust voor ze een laatste serie onverharde wegen zullen tegenkomen. De finish ligt op de vertrouwde Avenue de Grammont.

Deelnemende ploegen flag-fr Parijs-Tours 2019

WorldTour
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-za Dimension Data
flag-fr Groupama-FDJ
flag-ch Katusha-Alpecin
flag-be Lotto-Soudal
flag-de Team Sunweb
flag-ae UAE Team Emirates

Procontinentaal
flag-fr Arkea-Samsic
flag-fr Cofidis
flag-fr Delko-Marseille Provence
flag-es Euskadi-Murias
flag-ru Gazprom-Rusvelo
flag-il Israel Cycling Academy
flag-us Rally UHC Cycling
flag-dk Riwal Readynez
flag-nl Roompot-Charles
flag-be Sport Vaanderen-Baloise
flag-fr Total Direct Energie
flag-fr Vital Concept-B&B Hotels
flag-be Wallonie Bruxelles
flag-be Wanty-Gobert

Continentaal
flag-fr Natura4Ever-Roubaix-Lille Métropole
flag-fr St. Michel-Auber 93

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.