Deceuninck-Quick-Step gaat langer door met Michael Mørkøv

vrijdag 7 juni 2019 om 12:35
Deceuninck-Quick-Step gaat langer door met Michael Mørkøv

foto: Oliver Grenaa Visuals

Michael Mørkøv en Deceuninck-Quick-Step gaan langer met elkaar door. De 34-jarige renner heeft zijn aflopende contract verlengd tot en met 2021. “Ik had niet veel tijd nodig om een beslissing te nemen, toen Patrick Lefevere mij een nieuw contract aanbood”, aldus een blije Mørkøv.

De Deen maakte aan het einde van 2017 de overstap van Katusha-Alpecin naar de Belgische sterrenformatie. Mørkøv heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een zeer succesvolle sprintaantrekker voor renners als Fernando Gaviria, Elia Viviani en Fabio Jakobsen. Zo was hij de architect van vele overwinningen.

Zelf wist Mørkøv ook één zege te boeken: hij kroonde zich vorig seizoen tot Deens kampioen. “Ik heb echt mijn plek gevonden”, zo vertelt hij. “Ik ben op mijn manier belangrijk voor de ploeg, waardoor ik de erkenning krijg van mijn ploeggenoten. Ik ben heel erg blij dat ik nog langer kan blijven.”

“Ik had vorig jaar mijn beste seizoen als prof”, gaat Mørkøv verder. “Elia (Viviani) had een geweldig seizoen en we wisten vele wedstrijden te winnen. Het was echt een speciaal jaar, vooral door het succes in de Giro d’Italia en Vuelta a España. Ik hoop nog beter te worden als sprintaantrekker.”

Olympische Spelen
Maar Mørkøv zal zich volgend jaar ook deels richten op het baanwielrennen. “Op de Olympische Spelen in Tokio is het onderdeel Madison een groot persoonlijk doel. Ik krijg dan ook de steun van de ploeg.” Teammanager Lefevere is ook zeer tevreden, nu de handtekeningen zijn gezet. “Michael brengt enorm veel ervaring met zich mee, maar is ook heel populair binnen het team.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair