Deceuninck-Quick-Step klasse apart in Hammer Limburg
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2019 om 17:05

Deceuninck-Quick-Step klasse apart in Hammer Limburg

Voor het tweede jaar op rij is de winst in de Hammer Series Limburg gegaan naar Deceuninck-Quick-Step. De sterrenformatie was op de slotdag soeverein in de Hammer Chase, nadat de ploeg eerder ook al de Hammer Climb en de Hammer Sprint wist te winnen. Jumbo-Visma werd tweede.

Soeverein
Deceuninck-Quick-Step was een klasse apart in de achtervolgingskoers. De Belgische formatie met onder anderen Yves Lampaert, Remco Evenepoel en Fabio Jakobsen liep ver uit op de concurrentie. Jumbo-Visma startte als derde en kreeg al snel BORA-hansgrohe in het vizier. De Nederlandse ploeg ging halverwege de Duitsers voorbij.

foto: Cor Vos

In het tweede deel van de Hammer Chase herpakte BORA-hansgrohe zich, waardoor zij in het kielzog van Jumbo-Visma bleven rijden. Die strijd was interessant, omdat Deceuninck-Quick-Step ruim een minuut daar voor reed. Vlak voor de slotkilometer ging BORA-hansgrohe voorbij aan Jumbo-Visma.

Drie ploegen voor de tweede plek
Door de twijfel daarvoor kon ook Team Sunweb nog aansluiten. In de laatste rechte lijn op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen wist Jumbo-Visma met een ferme inspanning nog de tweede plek te grijpen, vlak voor BORA-hansgrohe en Team Sunweb.

De B-finale voor de negende plek in de stand werd gewonnen door Mitchelton-Scott, dat het eerder gestarte Team Ineos in wist te halen. De Australische formatie wist de Hammer Chase van 37 kilometer wel het snelst af te leggen, waarmee het team de dagzege behaalde.

Hammer Series Limburg 2019
Uitslag, Hammer Chase A-finale (37 km)

1. flag-be Deceuninck-Quick-Step in 54m01s
2. flag-nl Jumbo-Visma op 1m16s
3. flag-de BORA-hansgrohe op 1m17s
4. flag-de Team Sunweb op 1m20s
5. flag-pl CCC op 2m12s
6. flag-us Trek-Segafredo op 2m58s
7. flag-us EF Education First op 2m58s
8. flag-be Lotto Soudal op 4m12s

Winnaar B-finale: flag-au Mitchelton-Scott
Snelste tijd Hammer Chase: flag-au Mitchelton-Scott

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.