Deceuninck-Quick Step krijgt opnieuw opleidingsploeg
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 09:35

Deceuninck-Quick Step krijgt opnieuw opleidingsploeg

Deceuninck-Quick Step investeert duidelijk in de toekomst. Gisteren werd de samenwerkingsovereenkomst met de Tour de l’Avenir al geopenbaard, maar ploegbaas Patrick Lefevere kwam in Vive le Vélo nog met een nieuwtje: drie jaar na het opdoeken van Klein Constantia zal opnieuw een jongerenploeg aan de WorldTour-formatie worden gekoppeld.

Het oog van de flamboyante teammanager is gevallen op Team Monti, een Italiaanse ploeg die gebruikmaakt van de structuur van de voormalige Liquigas-ploeg. Komend seizoen zal de ploeg vooral uit Italiaanse coureurs bestaan, maar naar verluidt zouden er vanaf 2021 ook renners uit andere landen kunnen koersen. In gesprek met TuttoBiciWeb meldt teammanager Riccardo Magrini dat er volgend jaar ruimte is voor twaalf tot veertien renners.

Bij Klein Constantia, het vorige aan de ploeg van Lefevere gelieerde jeugdteam, genoten onder anderen Florian Senechal, Ivan Garcia, Enric Mas, Petr Vakoc, Maximilian Schachmann, Jan Hirt en Julian Alaphilippe, momenteel geletruidrager in de Ronde van Frankrijk, hun wieleropleiding.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.